Muski Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Listopada 2020 Nic więcej nie mieszałam Wiem , ale przemieszanie jej nie zmieni tylko wyrówna rozkład chudego i tłustego Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Listopada 2020 Jeśli wszystko mielisz na jednym sitku to jaki jest cel dodawania przypraw tylko do podgardla a nie do całej masy.Będzie wtedy lepsze wymieszanie przypraw z całą masa a nie tylko z podgardlem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 24 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Listopada 2020 W smaku nie czuć że tylko z podgardlem były przyprawy mieszane.Gdybyś nie wiedział to byś się nie domyślił. Łatwiej mi tak było ale masz rację też było by dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Listopada 2020 (edytowane) Gdybyś nie wiedział to byś się nie domyślił. No uważaj bo przyjadę do Zakopanego żeby się przekonać , ale poważnie. Będziesz miała lepszy rozkład przypraw jak zmieszasz z całością mięsa. Edytowane 24 Listopada 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 24 Listopada 2020 do Zakopanego żeby się przekonać Do Alinki masz całkiem blisko.......... Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 24 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 24 Listopada 2020 Gdybyś nie wiedział to byś się nie domyślił. No uważaj bo przyjadę do Zakopanego żeby się przekonać , ale poważnie. Będziesz miała lepszy rozkład przypraw jak zmieszasz z całością mięsa.Arkadiusz, jeśli odbierzesz z Brwinowa to nie musisz do marca czekać. Nawet i jutro Ci podeślę jeśli tylko kolega będzie do pracy jechał. Mówisz i masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Listopada 2020 Dziękuję,ale wierzę, że będzie trudno to poznać. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 29 Listopada 2020 Piękny tłuściutki boczus to trochę inna bajka niż podgardle Zapewne będzie smaczne ale obawiam się podciekow.Daj znać jak poszło. Podcieki to taki smalec ? Raz w roku Gocha kupuje kabanosa do wielkanocnego koszyczka, a co się nie zmieści to ja zjem ale nie lubię tego smalcu w kabanosie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Alinka, czy polędwicę oczyszczałaś z mizdry? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Tak, i z warkocza też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Tak, i z warkocza też. Właśnie skończyłem z podgardlem więc wstrzeliłaś się idealnie :clap: Dzięki. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 3 Grudnia 2020 U mnie też już zapeklowane4kg podgardła3kg szynki1,4 kg polędwicyBędzie dym w sobotę. Nadają ciepełko to mnie nie wypizga jak ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 3 Grudnia 2020 U mnie na próbę:6,5kg podgardla5,7 polędwicyi 20 Ćwiartek kurzych przy okazji Ja puszczam dym w niedzielę Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Super,zamierzasz w całości powtórzyć mój skład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Super,zamierzasz w całości powtórzyć mój skład?Dokładnie. Gdy robię/odtwarzam któryś przepis to zawsze pierwszy raz staram się odtworzyć 1-1.Później zaczynam kombinować i wychodzi... gorzej [Dodano: 03 gru 2020 - 22:18]Peklosól tylko 17g/kg - do pieczonych tak daję. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 3 Grudnia 2020 No to czekam na opinię.Ja tym razem dodam troszkę pikanteriii dorzucę ciut ciut pieprzu cayene. Uzbierało mi się też trochę trójki i muszę jakąś kiełbaskę zrobić.Z I kl, z III kl i podgardla. Szperam w przepisach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 3 Grudnia 2020 ciut ciut pieprzu cayene. Ja mam ciężką rękę i zawsze go przedobrzę No to czekam na opinię. Na pewno muszę jakąś kiełbaskę zrobić. Z I kl, z III kl i podgardla. Szperam w przepisach Może coś a'la Chłopska Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Z I kl, z III kl i podgardla parówki/serdelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.