Najprostsza kiełbasa świata
Z polędwicy i podgardla.
Bez mieszania, bez wyrabiania, w typie i smaku kabanosów.
Wędzona w ok 45-55st i podpiekana w piekarniku w 85st do 66st wewnątrz.
Po prostu pyszna
na gorąco prosto z piekarnika... przepychotka
A na deser troszku boczurkajutro niedziela więc będzie czym dzień święty święcić.
Amen
Polędwica 50%
Podgardle 50% bez skóry i gruczołów, z przerostami.
Peklosól 18g/kg
Pieprz 2,5g
Czosnek suszony 2 g/kg
Kminek mielony 1,5 g/kg
Gałka 1,5 g/kg
Cukier 2g/kg
Jelita 26/28
Przyprawy dodane do podgardla. Mielone naprzemiennie, chude, tłuste.
Maszynka Mesko 8, sitko 8mm
Farsz nie mieszany, nie wyrabiany, bez wody.
Cudowny, charakterystyczny dla kabanosów, pyk przy złamaniu
Przekrój na ciepło
Załączone pliki
Użytkownik Alinka edytował ten post 22 lis 2020 - 15:43