Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzarnia Mateusza


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Matt_XC

Matt_XC
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 25 lis 2020 - 13:30

Cześć, 

 

Po wielu latach przymierzania się do wędzenia w końcu trafiłem tutaj. Odziedziczyłem wędzarnie po dziadku, który niestety nie zdążył mi przekazać wiedzy i umiejętności. Tak to wszystko wygląda i chyba jest kompletne  ;)

 

Próbowałem już coś palić, by zobaczyć czy wszystko jest drożne i chyba muszę udrożnić komin oraz pokombinować coś z luźnymi cegłami, które są nad paleniskiem.

Po chwili palenia część dymu wybija niestety do pomieszczenia.

Załączone pliki



#2 januszfeniks

januszfeniks
  • **VIP**
  • 1801 postów

Napisano 25 lis 2020 - 13:52

Wedzarnia nie ma posiadać cech pieca że ma mieć ciąg. Dymu się pozbędziesz jak zamontujesz wyciąg elektryczny. Inaczej jesteś skazany na dymnosc. Sama wędzarnia jest ok. Lepszej nie musisz mieć. Co luźne popraw zaprawa.

Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik januszfeniks edytował ten post 25 lis 2020 - 13:53


#3 Matt_XC

Matt_XC
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 25 lis 2020 - 20:06

Dziękuję za rady. Zastanawiają mnie te płytki, które luzem leżą na dnie ( zdjęcie po lewej w drugim rzędzie). Podejrzewam, że chodzi o to by ograniczyć ogień wdzierający się do komory wędzenia?



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#4 januszfeniks

januszfeniks
  • **VIP**
  • 1801 postów

Napisano 25 lis 2020 - 20:20

Muszi wykonać lepsze zdjęcia. Ruszyć to bo trudno się domyślić.

Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych