bilu72 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Mam pytanie odnośnie przechowywania otrzewny wieprzowej.Czy po zapakowaniu w woreczek próżniowy można przechowywć w chłodnym miejcu czy należy zamrozić.Mam 5 kg do wysyłki w poniedzialek a odebrałem od dostawcy dzisiaj. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Vacum 2-3st bez problemów Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Vacum 2-3st bez problemówOk.5 kg mam wysłać koledze ale dla siebie też wziołem przy okazji 5 kg jak spakuję po 3-5 szt w woreczek to zamrozić czy trzymać w chłodni,a jeżeli tak to jak długo można przechowywać taki produkt?Przerobu raczej wielkiego nie przewiduję Edytowane 3 Grudnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Mam pytanie odnośnie przechowywania otrzewny wieprzowej Czy masz na myśli błonę/siatkę otrzewnową? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Czy masz na myśli błonę/siatkę otrzewnową? Tak Edytowane 3 Grudnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Ponieważ na południu Polski wykonuje się okołoświątecznie tzw. "zające" w błonach otrzewnowych, są one gromadzone przez ubojnie i przechowywane w formie zamrożonej. Kupuję takie od czasu do czasu w ubojni w Wiśle, pakowane po kilka sztuk w woreczkach i mrożone. Sprzedawane na wagę.Świeże przechowuję czasami w vacum ale nie za długo. Wg mnie zmienia się za bardzo zapach. To jest jednak specyficzny element ze specyficznym tłuszczem o charakterze otrzewnowym.Sugeruję zamrożenie indywidulnych elementów, co będzie łatwiejsze w użyciu. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 3 Grudnia 2020 (edytowane) Czyli spakowane spokojnie wytrzymają do czasu dostarczrnia a swoje zamrożę i kilka zostawię w chłodni na użytek bierzący. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 3 Grudnia 2020 Czyli spakowane spokojnie wytrzymają do czasu dostarczrnia Kiedyś DZIADEK pisał coś o nasoleniu błony. Niestety, nie znam zasad z praktyki.Błon jest bardzo delikatna i chyba nie powinna być moczona (z soli) przed użyciem.Może wypowiedzą się jeszcze inni praktycy. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Spakowałem nie solone Edytowane 4 Grudnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 4 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Jeśli błona otrzewna po oderwaniu od żołądka została wystudzona w małych porcjach to można byłoby zapakować vacum i wysłać lub zrobic solenie.@bilu72Moim zdaniem, najlepiej byłoby mocno zasolić po wytrąceniu płynu odsączyć, wykonać pakowanie i do niskiej temperatury <5C. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 4 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Grudnia 2020 (edytowane) Otrzewne po spakowaniu leżą w chłodni w temp.około 3 st.C.Po spakowniu do czasu przyjazdu paczka będzie nadal w chłodni,temperatury na poniedziałek zapowiadają bliskie 0 st.C więc do czasu dostarczenia do sortowni powinno być wszystko ok.Obłożę paczke styropianem i włoże zamrożone wkłady turystyczne,może to coś da. Edytowane 4 Grudnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 5 Grudnia 2020 @bilu72, a masz moze dojsci edo suchego lodu? lepiej si esprawdza niz wklady turystyczne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 5 Grudnia 2020 (edytowane) @bilu72, a masz moze dojsci edo suchego lodu? lepiej si esprawdza niz wklady turystyczneNie mam, jedynie do ciekłego azotu w niewielkich ilościach. Edytowane 5 Grudnia 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.