pablos83 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Witam wszystkich. Jestem póki co szczęśliwym posiadaczem maszynki Zelmotor 489.81, brakuje mi jedynie większych sitek niż są standardowo na wyposażeniu. I tutaj pytanko do Was Czy są, a jeśli tak to poproszę o bezpośredni link większe sitka niż 8 mm pasujące do tej maszynki? Mile widziane byłoby też sitko typu szarpak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Pierwsze z brzegu:https://allegro.pl/oferta/sitko-do-miesa-nr-8-szarpak-szajba-zelmotor-489-81-9433770433--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilson Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Grudnia 2020 Witam mam pytanie czy maszynka Zelmetor spełnia oczekiwania przy małej produkcji domowej na własny użytek ?Witam wszystkich. Jestem póki co szczęśliwym posiadaczem maszynki Zelmotor 489.81, brakuje mi jedynie większych sitek niż są standardowo na wyposażeniu. I tutaj pytanko do Was Czy są, a jeśli tak to poproszę o bezpośredni link większe sitka niż 8 mm pasujące do tej maszynki? Mile widziane byłoby też sitko typu szarpak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilq1x Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Ja mam Zelmera - w zasadzeie i na szczęście to jest ta sama maszynka.Domowo na moje potrzeby spełnia swoje zadanie - ważne żeby miała komorę mielenia 8.Z komorą mielenia 5 jest taki problem, że już sam ślimak wstępnie mieli mięso - i nie uzyskasz np. oczka 13mm czy szarpaka, natomiast przy sitku 2.7/3mm bardzo szybko się grzeje mięso.Komora mielenia nr 8 jest trochę lepsza, szybciej pracuje, nie nagrzewa tak szybko mięsa, ślimak tak mocno nie mieli, oczko-sitko 13mm daje radę, szarpak też.Natomiast ideałem jest maszynka 32- nawet ręczna- dużo lepsza od Zelmera/Zelmotora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Lutego 2021 Natomiast ideałem jest maszynka 32- nawet ręczna- dużo lepsza od Zelmera/Zelmotora.Cholera, aleś mi namieszał - już prawie byłem na kupnie Zelmotor-a...I co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 3 Lutego 2021 I co teraz? Wybór należy do Ciebie . Musisz mieć trochę swojego zdania . Każdy chwali swoje . Napiszę tak ...... przez naście lat robiłem swoje wyroby maszynką ręczną 22 i czasami trochę tego było ... tak na śniadanko Parę lat temu kupiłem elektryczną... tzw pseudo wilka 12 -ę i po kilku mieleniach doszedłem do wniosku jaki ja głupi byłem że tak długo pracowałem ręczną maszynką . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Lutego 2021 głupi byłem że tak długo pracowałem ręczną maszynką Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Lutego 2021 Raz miałem okazję pracować na 32 ręcznej. Może bym dał radę z 2 kg ukręcić Dobrze, że właściciel na siłownię chodził to dał radę - ja bym wyrzucił ją przez okno :D Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 4 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Lutego 2021 Cholera, aleś mi namieszał - już prawie byłem na kupnie Zelmotor-a... I co teraz? Jeśli robisz kilka kg kiełbasy , jakieś wyroby w szynkowarce czy w słoiku dla rodziny to Zelmator 8 spokojnie się sprawdzi. Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.