Adamvfr Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Jak w temacie, czy ktoś próbował Kultur bakterii do mięs dojrzewających, niekoniecznie browina i czy to sie stosuje w przemyśle ? https://browin.pl/sklep/produkt/410017/kultury-bakterii-do-mies-dojrzewajacych-2-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twonk Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Witaj. Tych z Browinu nie stosowałem ale inne i owszem. W przemyśle jak najbardziej są stosowane - zwłaszcza przy produkcji salami i innych kiełbas dojrzewających. Jest o tym kilka wątków na forum. TEN WĄTEK jest niezły. Edytowane 14 Grudnia 2020 przez Twonk Cytuj Lubię sobie wędzić 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Pytanie jest raczej o zastosowanie do mięsa (calych mięśni). Tak wynika z nazwy produktu i zdjęcia na opakowaniu. Jeżeli chodzi o salami to sprawa jest oczywista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twonk Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Grudnia 2020 No tak, masz rację. Wszedłem na stronę i przeczytałem ten opis... Brzmi dziwnie. Nie moja bajka. Cytuj Lubię sobie wędzić 😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Ciekawe kto autorem tego przepisu? Czy szynka naprawdę da się zapeklować w ciągu 36 godzin z saletrą? 2g za 6.90? Porownaj cenę z saszetkami 25g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.