Rafał_Sparrow Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Cześć Mam takie pytanko bo nigdzie nie mogłem znaleźć na forum odnośnie pojemników do peklowania czy ma to jakieś znaczenie smakowe ? Ja pekluje w plastikowej beczce dopuszczonej do kontaktu z żywnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Grudnia 2020 (edytowane) Po części sam sobie dpowiedzialesJedni czuje plastik inni nie ( mowa o dopuszczonym do żywności)Będziesz peklował w nierdzewne ten sam problem, są osoby wyczuwające kontakt z metalemPozostaje szkło i ciemność, jeszcze nie słyszałem żeby ktos wyczuwał smak szkła, chyba ze wyczuwał smak czegoś co było wczesnej w szkle, a samo szkło było niedomyte Edytowane 14 Grudnia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał_Sparrow Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Po części sam sobie dpowiedzialesJedni czuje plastik inni nie ( mowa o dopuszczonym do żywności)Będziesz peklował w nierdzewne ten sam problem, są osoby wyczuwające kontakt z metalemPozostaje szkło i ciemność, jeszcze nie słyszałem żeby ktos wyczuwał smak szkła, chyba ze wyczuwał smak czegoś co było wczesnej w szkle, a samo szkło było niedomyte Ja pekluję w beczce i raz w garnku peklowałem ale dopiero się uczę wiec może coś będzie znacznie lepsze i zdrowsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Ja pekluje w beczce wkładam dodatkowo worek do kiszenia kapusty, mniejsze ilości w słojach szklanym 10l, 19l, 26l ale przymusu nie ma Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał_Sparrow Opublikowano 14 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Grudnia 2020 Ja pekluje w beczce wkładam dodatkowo worek do kiszenia kapusty, mniejsze ilości w słojach szklanym 10l, 19l, 26l ale przymusu nie ma Nawet nie wiedziałem że są worki do kiszenia kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Są jeszcze garnki hermetyczne zrobione z kamionki. W takim na pewno się zapekluje,bo bez dostępu powietrza.Można kupić na necie,ale produkują je jedynie w Bolesławcu i tam też sprzedają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.