Kondziu019 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Ja myślałem o żeliwnym, ale narazie zostane przy żaroodpornym. Mam jeszcze dwie sztuki, tylko że prostokątne i tu chyba muszę dwukrotnie zwiększyć proporcje Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Kondziu019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 7 Stycznia 2021 @Pepuś, kup lepiej zeliwny lub zeliwny emaliowany , zakup na lata a gliniany zawsze tez moze popekac . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 7 Stycznia 2021 zakup na lata a gliniany zawsze tez moze popekac To wiem Elektro , ale zastanawia mnie to jak wypiecze się chleb w takim namoczonym glinianym naczyniu. A porządny żeliwny garnek jest w planach . Cytuj Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 7 Stycznia 2021 W "Garnku Rzymskim" piecze się tak samo dobrze, tylko tak jak nadmienia Pepuś, trzeba najpierw garnek namoczyć. Nie mniej żeliwny jest wygodniejszy, jak mówi Electra, to fakt, dla tego dobrze jest mieć i jeden, i drugi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Ja mialam kiedys taki gliniak ale nie wiem czemu ciagle czulam taki zapach gliny , i w koncu wywalilam zeliwne mam 2 patelnie 3 garnki w tym 2 emaliowane i 2 formy do zapiekania -niektore sa jeszcze z lat 70 najlepsze Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Ja też mam trzy żeliwne różnej wielkości, wszystkie z pokrywkami, trzy szklane żaroodporne, i jeden gliniany "Garnek Rzymski". Tak więc wszystko zależy od aktualnej potrzeby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu019 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Kolejne chlebki, naczynie żaroodporne, tym razem nie pękło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Nooo, dziury w chlebusiu że miło patrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu019 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Krakowska szynka, ppdgardle, wołowina i golonka przyprawy wg jacekw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Wygląda bardzo smakowicie, ślinka sama po brodzie cieknie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu019 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Dzisiaj chałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu019 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Kolejne chlebki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 18 Stycznia 2021 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Kolejne chlebki Małgo wczoraj piekła Ale żytnie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Wracaj,ac do garnków "rzymskich" chleb wkładamy do wcześniej namoczonych naczyń i wkładamy je do zimnego piekarnika .Gar żeliwny można wcześniej nagrzać i do mocno nagrzanego włożyć chleb lub gar z chlebem możemy wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika.Ja ostatnio piekę najczęściej w normalnych blaszkach [chleb żytnio- pszenny-70/30] Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu019 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 18 Stycznia 2021 Ja narazie naczynia żaroodporne kiedyś kupię żeliwny ale narazie zawsze coś innego po drodze wypada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.