Kondziu019 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Witam, czy osadzanie kielbas w temp. Ok. 15st. C można prowadzić przez noc? Np. Od 22 do 8 rano, potem osuszanie i wedzenie. Czy ta temp nie będzie za wysoka w porównaniu do czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Za wysoka. Poza tym, kiełbasy osadzamy do kilku godzin, w zależności od rodzaju. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 1 Stycznia 2021 22 do 8 rano Wstań o 6 i osadzaj do 8. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 1 Stycznia 2021 To już prawie "fermentacja" Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Jeżeli będziesz trzymał w lodówce .to nie będzie fermentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu019 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 1 Stycznia 2021 To jak nabije w jelita to do lodówki, A później standardowo 2h w pokojowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 1 Stycznia 2021 To jak nabije w jelita to do lodówki, A później standardowo 2h w pokojowej? Tak Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu019 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 1 Stycznia 2021 (edytowane) Ok, dzięki za odpowiedź Edytowane 1 Stycznia 2021 przez Kondziu019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Ok. 15st. C można prowadzić przez noc? Np. Od 22 do 8 rano, potem osuszanie i wedzenie. To się zdarzało, zimą nie ma problemu, wiosną i latem niebezpiecznie..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Stycznia 2021 zima to na balkon, albo pod wiatę, tylko na "dzikiego zwierza" trza uważać Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 4 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Stycznia 2021 zależy....Jaka ilość....Szybkiej konsumpcji nie zaszkodzi...."Osadzanie" to termin/aspekt ważki w ogølnej technologii przetwórstwa mięsa...Osobiście "osadzam" lub "nie osadzam"..... odwieszam na tyle co mogę i co ile mi pasuje....raczej w temp niskich... do max 10*C, na noc, rano do wędzenia... podkreślam, że mam "jakieś doświadczenia".......i się "udaje"... )DRozsądek.... ...i trochę pewnie szczęścia... bom szczęśliwym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.