abadeon Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) Cześć wszystkim. Jakiego wilka polecilibyście dobremu koledze tak do 1500pln? Przerób do 50kg na 2tygodnie, dostęp jest też do siły. Mam takie coś. Warto?https://allegro.pl/oferta/profesjonalna-maszynka-do-mielenia-miesa-1100w-9358100073 Jeszcze przewija się firma Hendi, Maga, Spomasz. Macie jakieś zdanie na ich temat? Jakich Wy wilków używacie? Na co zwracać uwagę przy zakupie oprócz ceny? Za pomoc z góry dziękuję. Edytowane 9 Stycznia 2021 przez abadeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Stycznia 2021 W tym modelu że zdjęć wynika że niema odłączanej gardzieli - czytaj mycie trochę utrudnione. Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abadeon Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) W tym modelu że zdjęć wynika że niema odłączanej gardzieli - czytaj mycie trochę utrudnione.Nie wiem czy piszemy o tej samej ofercie ale na zdjęciach widać, że gardziel jest wyciągana, a poza tym w opisie jest "Ogromną zaletą oferowanego modelu jest możliwość wyjęcia gardzieli oraz tacy załadowczej, co ułatwia czyszczenie." Mniejsza o to...czy reszta byłaby ok wg Ciebie? Dodam tylko, że podobny model występuje w firmie Royal Catering, a wydaje mi się, że jednak jest bardziej rozpoznawalna niż jakaś YATO. Ale mogę się mylić...Dlatego pytam;) Jest też takie coś, tyla że 4 stówki więcej.https://allegro.pl/oferta/maszynka-do-mielenia-miesa-elektryczna-do-200-kg-h-9882906611?fromVariant=8943583669 Edytowane 9 Stycznia 2021 przez abadeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu913 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Kupiłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/wilk-maszynka-do-mielenia-miesa-tc-12i-10045496967?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Nawet spoko się spisuje, obroty lewo-prawo, demontowana gardziel plus tacka, dorobiłem rączkę, aby się łatwiej przenosiło. Miałem dość duży komplet sitek, jedno 18mm przerobiłem, że jest praktycznie puste w środku, więc jest podtrzymanie ślimaka, i mogę nadziewać kiełbasy. Wiadome nie jest to co nadziewarka, ale na początek wystarczy. Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) W tym modelu że zdjęć wynika że niema odłączanej gardzieli - czytaj mycie trochę utrudnione. Nie wiem czy piszemy o tej samej ofercie ale na zdjęciach widać, że gardziel jest wyciągana, Gardziel, bardziej wkładka gardzieli jest wyjmowana, a tuba do której jest wkładana + tam gdzie jest podawane mięso? raczej nie. Ja bym to mył i dla mnie prosciej i dokładniej jest np w zlewie niż gąbka itd. Edytowane 9 Stycznia 2021 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abadeon Opublikowano 9 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Kupiłem coś takiego https://allegro.pl/oferta/wilk-maszynka-do-mielenia-miesa-tc-12i-10045496967?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Nawet spoko się spisuje, obroty lewo-prawo, demontowana gardziel plus tacka, dorobiłem rączkę, aby się łatwiej przenosiło. Miałem dość duży komplet sitek, jedno 18mm przerobiłem, że jest praktycznie puste w środku, więc jest podtrzymanie ślimaka, i mogę nadziewać kiełbasy. Wiadome nie jest to co nadziewarka, ale na początek wystarczy. Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu TapatalkaTeż i nad czymś takim sie zastanawiałem. Napisz ile na raz mieliłeś mięsa i czy dawała maszynka rade?Mi zależy tylko i wyłącznie na mieleniu, do nadziewania mam dedykowaną nadziewarke.[Dodano: 09 sty 2021 - 20:50] Gardziel, bardziej wkładka gardzieli jest wyjmowana, a tuba do której jest wkładana + tam gdzie jest podawane mięso? raczej nie. Ja bym to mył i dla mnie prosciej i dokładniej jest np w zlewie niż gąbka itd. Zdecydowanie masz rację. Ostatnio miałem przyjemność korzystać z bardzo podobnego wilka, którego pożyczyłem od kolegi. Sprawował się bardzo dobrze, tyle że przerób był ok 300kg/h. Dlatego szukam coś w ten deseń. Może nie z taką wydajnością, ale coś podobnego. Tutaj nie było problemu z wyczyszczeniem gardzieli, a sama wkładka w zasadzie załatwia niemalże całą sprawę. Z tego co zauważyłem to większość tego typu urządzeń w tej półce cenowej posiada takowe rozwiązanie tj. wyciąganą tubę ze ślimakiem, sitkiem i nożem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Mi zależy tylko i wyłącznie na mieleniu Napisz jakie mięso i na jakich sitkach chcesz mielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu913 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Jak narazie n araz tylko 15kg, wogole po niej nie widać aby miała problem. Tyle że ja robię dla siebie, więc mało obiektywna będzie ta odpowiedź. Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurok syn Jarka Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) Witam wszystkich mam takiego wilka sprzęt piękny pięknie się obsługuje siła przerobu odpowiednia prędkość przerobu bardzo dobra ale ma też znaczne wady zapraszamy kolego na pw długi temat Edytowane 9 Stycznia 2021 przez Kurok syn Jarka Cytuj Lubię te blondynki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 9 Stycznia 2021 ale ma też znaczne wady To może opisz je tutaj, tak żeby Wszyscy mogli się zz nimi zapoznać. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abadeon Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Witam wszystkich mam takiego wilka sprzęt piękny pięknie się obsługuje siła przerobu odpowiednia prędkość przerobu bardzo dobra ale ma też znaczne wady zapraszamy kolego na pw długi tematKurok opisz proszę jakie ma wady na forum to może skorzystają z tego kiedyś potomni.[Dodano: 10 sty 2021 - 10:25] Mi zależy tylko i wyłącznie na mieleniuNapisz jakie mięso i na jakich sitkach chcesz mielić. Z reguły to mielę mięso tylko i wyłącznie na kiełbaskę. Tłuste na jakimś drobnym, chude jedzie na grubszym (8-10). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.