Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Jądra z dzika


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 szekerwar

szekerwar

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 24 postów
  • MiejscowośćMnich

Napisano 12 sty 2021 - 08:23

Witam,

 

   Dostałem od znajomego myśliwego jak w temacie.

Czy mogę mrozić w zamrażarce?

Jakiś prosty przepis na przygotowanie jąder?

 

pozdrawiam.



#2 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 12587 postów

Napisano 12 sty 2021 - 14:30

Możesz.Po obraniu z błony  w plasterki i na patelnię ze smalcem.Możesz też dodać smażoną cebulkę.Posolić popieprzyć i smacznego.Smak lekko wątróbkowy.


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 12 sty 2021 - 14:31


#3 siwydymek

siwydymek

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 332 postów
  • MiejscowośćPabianice

Napisano 12 sty 2021 - 19:19

Gdy sobie pomyślę ile w minionych latach lisom tych jąder w lesie zostawiłem, to podziw mnie bierze, że można toto zjeść  :hmm:   

A szczególnie teraz, w czasie "huczki" (czyli dziczego "wesela") gdy samce "pachną' tak specyficznie jak i dość paskudnie?  :facepalm:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych