Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Problem z wędzeniem ryby


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#41 emka24

emka24
  • Użytkownicy
  • 109 postów
  • Miejscowośćmlądz

Napisano 27 lut 2021 - 10:53

Odpowiedz na Twoje pytanie znajdziesz w poście nr 34,
 

 

Dziękuję, to mi wystarczy. 



#42 MarcinGsxr

MarcinGsxr
  • Użytkownicy
  • 63 postów
  • MiejscowośćRuciane-Nida

Napisano 27 lut 2021 - 22:25

Emka24
Odpowiedz na Twoje pytanie znajdziesz w poście nr 34, jeśli chcesz żebym opisał procesy które zachodzą w danych fazach wędzenia to musisz jeszcze poczekać ponieważ literatura z którą zapoznałem się (X) lat temu znajduje się na mazurach w ośrodku, tam bywam może raz, dwa razy w roku. Z tego co jeszcze pamiętam to chodzi o przemianę kolagenu pod wpływem temp. , zwiększenie oporności białek, zwiększenie wytrzymałości tkanek i inne. Technologia się nie zmienia, ulegają zmianie tylko normy i przepisy.


A gdzie na Mazurach i co to za ośrodek? ;) Pytam bo akurat jestem z Mazur

#43 PLN33

PLN33
  • Użytkownicy
  • 16 postów
  • MiejscowośćW-wa

Napisano 14 kwi 2021 - 19:21

Mam takie pytanie,przy elektrycznej wędzarni,po suszeniu jak piekę rybę to z dymem,czy dopiero dym dawać w trzeciej fazie do koloru.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#44 Grzewlod

Grzewlod
  • Użytkownicy
  • 371 postów
  • MiejscowośćBrwinów

Napisano 14 kwi 2021 - 19:38

dym dawać w trzeciej fazie do koloru.

 

Suszenie, pieczenie, wędzenie - zadyma :)  :thumbsup:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych