Muski Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) Nazbierało sie zapisków kulinarnych bez liku. Czasy takie ,że elektronika wspomaga niektóre czynności . Czy ktoś korzysta z takiego oprogramowania ? i jakie poleca ? Mam też duużo zapisanych w plikach tekstowych - ale w dedykowanej książce łatwiej Edytowane 25 Lutego 2021 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) Hmmm mam kilka różnych wersji dobrze się sprawuje wersja Word ale najczęściej korzystam z oddzielnych pdf posegregowanych tematycznie albo logicznie nazywanych I oczywiście mam większość w telefonie Wysłane z P30 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Lutego 2021 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 25 Lutego 2021 (edytowane) najczęściej korzystam z oddzielnych pdf też tak mam, bardziej jestem w kierunku np OutCookExpress typowej - ale nie mam wiedzy jak sie sprawdza w normalnym użytkowaniu - może inne ? Edytowane 25 Lutego 2021 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Lutego 2021 Ja używam Cook Mate. Niestety tylko 60 przepisów jest darmowych. Później 17 EUR za rok aby mieć nielimitowaną ilość przepisów, brak reklam, ekstra funkcje itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Lutego 2021 Daawno temu, jeszcze na studiach zacząłem wpisywać przepisy do Tabel w MS Access. Taka najprostsza tabelka. Spełnia swoje zadanie, chociaż coraz rzadziej z tego korzystam. Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Marca 2021 Mi by się marzyła taka książka powiązania z taką funkcjonalnością że wpisuję zawartość lodówki i podpowiada co mogę zrobić z tych składników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Marca 2021 @kipi, Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Marca 2021 Mi by się marzyła taka książka powiązania z taką funkcjonalnością że wpisuję zawartość lodówki i podpowiada co mogę zrobić z tych składników. A gdzie inwencja twórcza?ja często improwizuję i wychodzą z tego ciekawe i potrawy. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Marca 2021 Mi by się marzyła taka książka powiązania z taką funkcjonalnością że wpisuję zawartość lodówki i podpowiada co mogę zrobić z tych składników. Są juz lodówki, które same wiedzą co w nich jest, znają datę przydatności, podpowiadają co z tego można zrobić i tworzą listę zakupów co trzeba kupic mogą tez same robić zakupy.Starszy model jeszcze gotowal jedzenie i prał model nazywał się ,Żona, Nowy model to Samsung, i LG tez juz ma nie gotuje, nie pierze i nie teges teges , ale jest tańszy w utrzymaniu i jak wyjdzie nowy model łatwiej się go pozbyć z domu Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Marca 2021 Mi by się marzyła taka książka powiązania z taką funkcjonalnością że wpisuję zawartość lodówki i podpowiada co mogę zrobić z tych składników. A gdzie inwencja twórcza?ja często improwizuję i wychodzą z tego ciekawe i potrawy. Cudowna sprawa taka intuicja, ale ja jej nie posiadam - dużo umiem zrobić, nie boję się tego ale wolę oglądnąć film który do mnie przemawia. Wadą takie intuicji jest zaś to że to są potrawy nie do powtórzenia - raz to raz coś innego. Ja zaś lubię powtarzać rzeczy przy których wydziela mi się serotonina.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Marca 2021 (edytowane) są potrawy nie do powtórzenia - raz to raz coś innego. Ja zaś lubię powtarzać rzeczy przy których wydziela mi się serotonina....No co Ty Również lubię .... serotoninę Ostatni spontan:szpik kostny i tłustość z jednej, wołowej kości szpikowej (po 12h gotowaniu)mięso z kury rosołowej wiejskiej gotowane1 jajkoprzyprawy (obficie)bułka tartasmalec lub masło klarowane do głębokiego smażeniaZ mięsa mielonego i jajka z przyprawami robimy 1-calowe kulki.Obtoczone w bułce tartej smażymy na rumiano w tłuszczu.Serwowanie:z papryka pieczonąz sosami (np. Muskiego, Basi Maxellowej) + 1/2 kostki masłaz ziemniakami i sosem grzybowymitp.Ponieważ smakowało to i w pamięci pozostaje do powtórnego wykorzystania Edytowane 4 Marca 2021 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Marca 2021 U mnie spontanem sa wszelakie tarty..czyli czyszczenie lodowki lub cos co juz sie znudzilo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.