Skocz do zawartości

Mrożenie


Adam8008

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem w poniedziałek wsadziłem Schab do peklowania ok 8 kg. Miałem wędzić w niedzielę ale niestety ze względu na koronowirusa muszę przełożyć wędzenie o trzy tygodnie. Pytanie jest takie czy można mięso po okresie peklowania zamrozić żeby za te trzy tygodnie wędzić. A jeżeli można czy później już wyroby gotowe można spowrotem zamrozić bez uszczerbku na zdrowiu
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To nazywano półfabrykat  np szynka półfabrykat, zamrażać każdą sztukę tak by nie skleiły się.- Szynka peklowana w siatce z pętelką, tylko zawiesić na kije, wstawić do chłodnego pomieszczenia do rozmrożenia.Następnie poddać obróbce cieplnej . Ubytek w czasie mrożenia ok 1,5 -1,8 %.

Edytowane przez DZIADEK
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.