Adam8008 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 10 Marca 2021 Witam mam taki problem w poniedziałek wsadziłem Schab do peklowania ok 8 kg. Miałem wędzić w niedzielę ale niestety ze względu na koronowirusa muszę przełożyć wędzenie o trzy tygodnie. Pytanie jest takie czy można mięso po okresie peklowania zamrozić żeby za te trzy tygodnie wędzić. A jeżeli można czy później już wyroby gotowe można spowrotem zamrozić bez uszczerbku na zdrowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 10 Marca 2021 Jeżeli produkt będzie poddany obróbce cieplnej to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Marca 2021 (edytowane) To nazywano półfabrykat np szynka półfabrykat, zamrażać każdą sztukę tak by nie skleiły się.- Szynka peklowana w siatce z pętelką, tylko zawiesić na kije, wstawić do chłodnego pomieszczenia do rozmrożenia.Następnie poddać obróbce cieplnej . Ubytek w czasie mrożenia ok 1,5 -1,8 %. Edytowane 11 Marca 2021 przez DZIADEK Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.