stolarzM Posted September 17, 2008 Report Share #1 Posted September 17, 2008 Witam serdecznie Czs najwyższy pokazać to co dzięki Wam i Waszym radom zrobiłem i zrobię , mam nadzieję że nauka nie poszła w las... Sprawia mi to wielką przyjemność i rodzince też :grin: do rzeczy podział na klasy... i to co z tego wyszło... do kiełbaski chlebek.... naleweczka się robi..... w lodóweczce schab ala,parmeński od wczoraj natarty w piątek robię parówki trzymajcie za mnie kciuki, bo raz spartoliłem (twardawe) syn parówkożerca młóci każdą ilość :tongue: pozdrawiam stolarzM. Quote Pozdrawiam stolarzM. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/ Share on other sites More sharing options...
juniormagnum Posted September 18, 2008 Report Share #2 Posted September 18, 2008 Pewnie smakuje tak samo świetnie jak wygląda i ten swojski chlebek, pierwsza klasa. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40805 Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted September 18, 2008 Report Share #3 Posted September 18, 2008 Piękne kiełbaski. Gratulacje. Mnie też rodzinka "gwałci" :grin: o parówki. Będę się musiał zmobilizować. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40809 Share on other sites More sharing options...
kempes Posted September 18, 2008 Report Share #4 Posted September 18, 2008 stolarzM, jeśli możesz pokaż więcej zdjęć pieca w którym pieczesz chleb. Gratuluję Ci twoich wyrobów :lol: Kiełbaskę nie parzyłeś :question: floki (przydługie) przeszkadzałyby w parzeniu :lol: pozdrawiam Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40812 Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted September 18, 2008 Report Share #5 Posted September 18, 2008 Kiełbaskę nie parzyłeś kempes, kabanosów raczej się nie parzy, "ino tylko" piecze. Quote PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40816 Share on other sites More sharing options...
kempes Posted September 18, 2008 Report Share #6 Posted September 18, 2008 Ech fakt kabanosy jak trzeba urzekło mnie to zdjęcie na tle igieł :grin: i to z tym piecem, a mignęło tylko z przekrojami :lol: Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40818 Share on other sites More sharing options...
bo66 Posted September 18, 2008 Report Share #7 Posted September 18, 2008 Witam serdecznie Czs najwyższy pokazać to co dzięki Wam i Waszym radom zrobiłem i zrobię , mam nadzieję że nauka nie poszła w las... Sprawia mi to wielką przyjemność i rodzince też :grin: do rzeczy podział na klasy... Obrazek i to co z tego wyszło... Obrazek Obrazek Obrazek do kiełbaski chlebek.... Obrazek naleweczka się robi..... w lodóweczce schab ala,parmeński od wczoraj natarty w piątek robię parówki trzymajcie za mnie kciuki, bo raz spartoliłem (twardawe) syn parówkożerca młóci każdą ilość :tongue: pozdrawiam stolarzM.Cudenka wspanialosci poslinilam wszystko doolola i sama siebie. :grin: Quote Pozdrawiam gorąco. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40821 Share on other sites More sharing options...
Wnuczek Posted September 18, 2008 Report Share #8 Posted September 18, 2008 Piękne kiełbaski. Gratulacje. Mnie też rodzinka "gwałci" :grin: o parówki. Będę się musiał zmobilizować.Bierz się do roboty. U mnie na kolację będzie parówkowa, Latwiej i szybciej się nadziewa. Och to lenistwo. :blush: StolarzM gratulację :grin: Teraz to już wsiąkłeś w domowe wyroby. Pzdr. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40830 Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted September 18, 2008 Report Share #9 Posted September 18, 2008 U mnie na kolację będzie parówkowa, Latwiej i szybciej się nadziewa. Och to lenistwo. Pisząc parówki miałem na myśli właśnie parówkową. Do tych "cieniasów" to już całkiem nie mam nerwów. :devil: :grin: Masz rację Wnuczek. Łatwiej i szybciej.... :lol: , a smak ten sam. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40831 Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted September 18, 2008 Report Share #10 Posted September 18, 2008 a smak ten sam. No więc jakoś nie mogę się z tym zgodzić... Ten sam farsz w jelicie naturalnym smakuje (naszym zdaniem) lepiej. Quote PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40835 Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted September 18, 2008 Report Share #11 Posted September 18, 2008 No więc jakoś nie mogę się z tym zgodzić... Ten sam farsz w jelicie naturalnym smakuje (naszym zdaniem) lepiej. Zgadzam się Tomku z Tobą. I znowu zastosowałem skrót myślowy tzn. pisząc o cieniasach miałem na myśli jelita baranie. Celulozy, ani poliamidu do parówek nie używam. :grin: Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40841 Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted September 18, 2008 Report Share #12 Posted September 18, 2008 pisząc o cieniasach miałem na myśli jelita baranie No tak - to ja źle zrozumiałem. Quote PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40843 Share on other sites More sharing options...
stolarzM Posted September 18, 2008 Author Report Share #13 Posted September 18, 2008 Witam stolarzM, jeśli możesz pokaż więcej zdjęć pieca w którym pieczesz chleb. jest to palenisko mojej wędzarni , po skończonym wędzeniu piekę w niej chlebek (5 razy piekłem i za każdym razem wychodzi) miałem obawy co do utrzymania dłużej temp. ale z tym nie ma problemu (komora wykonana z cegły szamotowej).Pieczenie ok.0,45- 1 godz. zależy od wielkości chleba. Moja wędzarnia jest wielofuncyjna nawet siedlisko jest podgrzewane (kanał dymny)w ubiegłą sobotę znajomi grzali tyłki, nawet do domu nie chcieli iść. :lol: Pozdrawiam stolarzM. Quote Pozdrawiam stolarzM. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-40858 Share on other sites More sharing options...
stolarzM Posted September 22, 2008 Author Report Share #14 Posted September 22, 2008 Witam paróweczki wyszły pycha ..... i pozostałe wyroby.... p.s. salceson z ozorem woł. wyszedł smaczny. Pozdrawiam stolarzM. Quote Pozdrawiam stolarzM. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-41233 Share on other sites More sharing options...
majsa Posted September 22, 2008 Report Share #15 Posted September 22, 2008 Pięknie i bardzo apetycznie wyglądaja te smakołyki :wink: Quote Majsa Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-41235 Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted September 22, 2008 Report Share #16 Posted September 22, 2008 Piękne wyroby. No to kolego wtopiłeś na dobre. U pani w mięsnym masz krechę, bo już tam żadnych wyrobów nie kupisz. No może mięso. :grin: Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-41240 Share on other sites More sharing options...
majchal Posted September 22, 2008 Report Share #17 Posted September 22, 2008 Bardzo ładne wędzoneczki, tylko gratulować.Konstrukcja wędzarni też dosyć ciekawa i aż się prosi by zrobić palenisko do grilla i ruszt Quote Wino, kobiety i śpiew.Wino robię sam, kobiety mam trzy w domu, a o śpiewie lepiej przemilczeć Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1820-moje-w%C4%99dzonki/#findComment-41264 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.