wróbel75 Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 12 Marca 2021 Nie pytałem co dawała Ci mama za komuny .Sam mam 3 braci, od 13 roku życia bez ojca i uwierz wiem jak smakuje chleb wyciągany z szuflady pod piekarnikiem (tam trzymaliśmy "stare kawałki chleba").Pytanie jest proste - CZY TY DZISIAJ DAŁ BYŚ MAMIE/DZIECKU/RODZEŃSTWU TAKIE NIEPEWNE JEDZENIE? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 12 Marca 2021 Jeżeli uznałbym, że się nadaje, to oczywiście tak. Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 12 Marca 2021 A przyjmijmy że się nie zna bądź chodzi o małe dziecko?Aby tego nie przeciągać Twoimi "mijankami" w odpowiedziach odpowiem za Ciebie że na pewno NIE.A do czego zmierzam.To forum traktują/traktujemy jak swoistą skarbnicę sprawdzonej/potwierdzonej wiedzy.Zdarzy się czasem każdemu coś walnąć w stylu "ugotuj i zjedz". Ale jeśli zwrócą nam uwagę należało by walnąć się w pierś i powiedzieć "macie rację, nie pomyślałem" a nie brnąć/udowadniać na siłę że się ma rację.Powiedzieć "przepraszam/pomyliłem się" nie jest oznaką słabości a wręcz przeciwnie Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 12 Marca 2021 Moze jeszcze jedno wszyscy mowimy kiedys, jak bylem mlody, to inne mieso bylo a nie to co dzis nafaszerowane chemia , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 13 Marca 2021 Jak powstają medaliony z indyka, dlaczego szybciej ulegną zepsuciu niż np. udziec czy filet? Kupuję mięso z ubojni, ważność bodajże 7 dni lub dłużej, leży bezproblemowo. Natomiast medaliony przyjeżdżają zawsze zapakowane próżniowo,ciekawe dlaczego? Na wyżej postawione pytania nie oczekuję odpowiedzi, bo je znam, ale możecie sobie pogdybać dalej trochę w tym temacie.Mycie mięsa przed przechowywaniem, koszmarny błąd, mycie przed użyciem - oczywista oczywistość. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 13 Marca 2021 Na wyżej postawione pytania nie oczekuję odpowiedzi, bo je znam, Inaczej niż my: Oczekujemy na odpowiedź bo jej nie znamy Ale już chociaż wiadomo, kto jej kompetentnie udzieli Pozdrawiam Pis-Pana Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Marca 2021 https://zdrowie.radiozet.pl/W-zdrowym-ciele/Zdrowe-zywienie/Zasady-zywienia/Mycie-miesa-i-moczenie-miesa-dlaczego-jest-to-niebezpieczne Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 13 Marca 2021 Dziadek przytoczył artykuł, w którym stoi: Na surowym kurczaku mogą znajdować się niebezpieczne dla zdrowia bakterie, takie jak Campylobacter, Escherichia coli, Salmonella czy ListeriaWięcej: https://zdrowie.radiozet.pl/W-zdrowym-ciele/Zdrowe-zywienie/Zasady-zywienia/Mycie-miesa-i-moczenie-miesa-dlaczego-jest-to-niebezpieczne W ubojniach przeważnie badają stan mikrobiologiczny surowca, w razie skażenia, które są najczęściej powierzchniowe, jadą sobie do kąpieli chemicznej, np. roztwór sody kaustycznej, potem płukanko i po sprawie. Listeria jest wszędzie, raczej nieszkodliwa, ale traktowana jak największy wróg ludzkości. Oczekujemy na odpowiedź bo jej nie znamy Takie sobie medaliony, mięsko z podudzia indyka, pozbawione przez maszynę dodatków ościstych, podczas tego procesu zawsze się coś przytrafi, trwałość mniejsza. Taki udziec z indyka ze skórą i kością poleży sobie spokojnie w chłodni i tydzień, natomiast udziec trybowany bez kości i skóry, o połowę krócej, Mięsko gulaszowe trwałość mniejsza, kawał mięsa na gulasz, znacznie dłużej, ot cały sekret skażenie przy rozdrabnianiu, mającego wpływ na trwałość mięsa. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 13 Marca 2021 ot cały sekret skażenie przy rozdrabnianiu, mającego wpływ na trwałość mięsa. Bardzo wartościowy wpis, dedykuję zwolennikom mielenia mięsa przed peklowaniem do przemyśleń Dziękuję Panie Piotrze za prosty, istotny przekaz dla naszych forowiczów Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.