Jump to content

Recommended Posts

nadaje sie do salcesonu

Ale chyba nie do wieprzowego ? ;)

 

A tak już na poważnie, to w zasadzie chyba wszystko nadaje się do salcesonu.

Nawet ogórek i marchewka:

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=20655#20655

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Wyroby podrobowe- są to wyroby do których możemy dodać wszystko co lubimy. A więc wszystkie podroby w odpowiednich proporcjach. możemy je również wzbogacać mięsami. Dostępne receptury są tak tak skonstruowane by kalkulacja cenowa nie odstraszyła klienta a przynosiła zysk .Ozory wołowe nie znajdziemy w recepturach z względu na podwyższenie ceny gotowego produktu. W domowych wędlinach robionych dla siebie dodajemy wszystko co chcemy patrząc jedynie na to by produkt był zjadalny. Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Ozór wołowy to piękne mięsko, oczywiście po wykrojeniu łoju i "rurek". Na surowo jest bardzo miękkie i smaczne. Nie wiem wprawdzie jak długo się gotuje ale to zawsze można sprawdzić.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

ja płaciłem 11 zł /kg no i ten ozor waży 1,50 kg,

same mięcho , po sparzeniu i oczyszczeniu 1,35 kg. używałem już serca wołowego i niczym się nie różni od wp. Tak więc chcę spróbować

ozora wołowego , który się pekluje od dwóch dni.

 

Pozdrawiam stolarzM.

Pozdrawiam stolarzM.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.