stolarzM Posted September 18, 2008 Report Share #1 Posted September 18, 2008 Witam.Mam pytanie czy ozór wołowy nadaje się do salcesonu wp. ?Pozdrawiam stolarzM. Quote Pozdrawiam stolarzM. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/ Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted September 18, 2008 Report Share #2 Posted September 18, 2008 salcesonu wp. ? :wink: :shock: Pytanie chyba retoryczne to już nie będzie P.S. Ja nigdy nie próbowałem , ale życie płata takie figle że ................ :wink: :lol: Quote Tomuś Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40864 Share on other sites More sharing options...
bo66 Posted September 18, 2008 Report Share #3 Posted September 18, 2008 Witam. Mam pytanie czy ozór wołowy nadaje się do salcesonu wp. ? Pozdrawiam stolarzM.Ja tez kiedys o to pytalam i odpowiedziano mi,ze tak nadaje sie do salcesonu. Quote Pozdrawiam gorąco. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40870 Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted September 18, 2008 Report Share #4 Posted September 18, 2008 nadaje sie do salcesonu Ale chyba nie do wieprzowego ? A tak już na poważnie, to w zasadzie chyba wszystko nadaje się do salcesonu. Nawet ogórek i marchewka: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=20655#20655 Quote PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40871 Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted September 18, 2008 Report Share #5 Posted September 18, 2008 Wyroby podrobowe- są to wyroby do których możemy dodać wszystko co lubimy. A więc wszystkie podroby w odpowiednich proporcjach. możemy je również wzbogacać mięsami. Dostępne receptury są tak tak skonstruowane by kalkulacja cenowa nie odstraszyła klienta a przynosiła zysk .Ozory wołowe nie znajdziemy w recepturach z względu na podwyższenie ceny gotowego produktu. W domowych wędlinach robionych dla siebie dodajemy wszystko co chcemy patrząc jedynie na to by produkt był zjadalny. Pozdrawiam Quote Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40875 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted September 18, 2008 Report Share #6 Posted September 18, 2008 Ozór wołowy to piękne mięsko, oczywiście po wykrojeniu łoju i "rurek". Na surowo jest bardzo miękkie i smaczne. Nie wiem wprawdzie jak długo się gotuje ale to zawsze można sprawdzić. Quote Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40879 Share on other sites More sharing options...
stolarzM Posted September 18, 2008 Author Report Share #7 Posted September 18, 2008 ja płaciłem 11 zł /kg no i ten ozor waży 1,50 kg, same mięcho , po sparzeniu i oczyszczeniu 1,35 kg. używałem już serca wołowego i niczym się nie różni od wp. Tak więc chcę spróbować ozora wołowego , który się pekluje od dwóch dni. Pozdrawiam stolarzM. Quote Pozdrawiam stolarzM. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40910 Share on other sites More sharing options...
yogi Posted September 19, 2008 Report Share #8 Posted September 19, 2008 ja zrobilem kiedys taki salceson, dominowal w nim smak wolowiny. Mnie osobiscie nie smakowal, wole salceson czysto wieprzowy.Pozdrawiam Yogi Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40916 Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted September 19, 2008 Report Share #9 Posted September 19, 2008 Stolarz a spróbuj w sosie chrzanowym :lol: :tongue: albo w galarecie :wink: :lol: Quote Tomuś Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40948 Share on other sites More sharing options...
stolarzM Posted September 19, 2008 Author Report Share #10 Posted September 19, 2008 na pewno spróbuję :tongue: Quote Pozdrawiam stolarzM. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1822-j%C4%99zyk-oz%C3%B3r-wo%C5%82owy-w-salcesonie-wp/#findComment-40977 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.