Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Świeże mięso z kaczki


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 impresjonizm

impresjonizm
  • Użytkownicy
  • 23 postów
  • Miejscowośćwrocław

Napisano 25 mar 2021 - 21:13

Dzień dobry,
mam zagwózdkę bo dwa dni temu kupiłam w Lidlu pakowane mięso na rosół z indyka:kawałek szyjki,dwie części skrzydeł i ucięte dolne części nóżek,data ważności 29.03.Wiekszosc lezało w lodówce w dolnej szufladzie w temperaturze 0 stopni( kilka godzin wyjęte i przelozone w 5stopni na inną półkę w lodówce. Wyjęłam bez zapachu, tylko od spodu(tam gdzie styka się z tym białym papierem konserwującym) skrzydła były lekko śliskie, nóżki też. Nie wiem czy mogę z tego zrobić rosół. Zapach ok,właściwie brak zapachu ale ta śliskość. Pytam bardziej doświadczoną brać.
[Dodano: 25 mar 2021 - 22:13]
3 dni leżało cały czas w lodówce tylko przedstawiłam na półkę wyżej na kilka godzin.

#2 wróbel75

wróbel75
  • Użytkownicy
  • 3202 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano 25 mar 2021 - 21:19

Cholera wie w jakich warunkach przewożono/trzymano w sklepie.

tam gdzie styka się z tym białym papierem konserwującym)

Na pewno to nie jest papier konserwujący tylko "pampers" wciągający wodę/płyn.

Dlatego na tym styku najszybciej się psuje (kontakt z wilgocią)

Czy to wykorzystać i zjeść?! Nie wiem czy ktoś odpowiedzialny napisze Ci bezkrytycznie TAK/NIE

Przemyj to dobrze pod bieżącą wodą i dobrze obwąchaj. Może to tylko "ten płyn z pampersa".



#3 electra

electra
  • **VIP**
  • 6363 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 26 mar 2021 - 10:30

Ja zauwazylam kiedys cos takiego przy miesie drobiowym mielonym ze wlasnie ten pampers byl taki troche jakby oslizgly , miesa nie trzymalam wogole w lodowce po przyniesieniu ze sklepu mieso uzylam od razu . Ogolnie z drobiem jestem ostrozna nie trzymam nigdy po zakupie w tym samym opakowaniu to co nie idzie do zjedzenia na bierzaco zamrazam .



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#4 nestor

nestor
  • Użytkownicy
  • 1045 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 26 mar 2021 - 16:50

Bravo Elektra postępujesz prawidłowo z drobiem które nie zawsze jest zdrowe i może być zagrożeniem dla nas..






Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych