hienryko Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 30 Marca 2021 Witam Pytanie brzmi trzymać w lodówce czy powiesić w piwnicy w temperaturze stałej 15/16 stopni i dość dużej wilgotności A teraz do rzeczy Ostatnio w przypływie twórczej radości i po obejrzeniu materiału filmowego dotyczącego polędwiczek suszonych porwałem się na ich wykonanie. Tu przepis -https://www.youtube.com/watch?v=YJEOSRUAYQU&t=45sMoje modyfikacje, które wprowadziłem: sól kamienna bez dodatków, do peklowania dodałem czosnek - całość peklowana 24h, piwo - czas lmoczenia 15h. Całość zawinięta w gazę, powód tylko jedną z polędwiczek udało mi się nabić w jelito. Dwie polędwiczki z 4 dodatkowo krótko podwędziłem zimnym dymem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 30 Marca 2021 Ja bym szybko zjadł ze względu na użycie soli a nie peklosoli. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 30 Marca 2021 (edytowane) Moje modyfikacje, które wprowadziłem: sól kamienna bez dodatków, do peklowania dodałem czosnek - całość peklowana 24h, piwo - czas lmoczenia 15h. Całość zawinięta w gazę, powód tylko jedną z polędwiczek udało mi się nabić w jelito. Dwie polędwiczki z 4 dodatkowo krótko podwędziłem zimnym dymem. Przepis z filmu na YT do mnie nie przemawia, ponieważ tak jak pisał Kol. Arkadiusz polędwiczki są wykonane na soli ( w przepisie jest sól morska ale czy w niej są związki peklujące? ) jedynie co to dawka soli jest dość wysoka, pomimo to aż tak odważny nie jestem. W Twojej modyfikacji znalazł się również czosnek hmm...... czy to dobry pomysł? Jedynie w Twojej modyfikacji przemawia do mnie zabezpieczenie dymem i chyba tyle mogę powiedzieć, czekam na efekt finalny produktu po 4 tygodniach. Edytowane 30 Marca 2021 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 30 Marca 2021 Moje modyfikacje, które wprowadziłem: sól kamienna bez dodatków, do peklowania dodałem czosnek - całość peklowana 24h, piwo - czas lmoczenia 15h. Całość zawinięta w gazę, powód tylko jedną z polędwiczek udało mi się nabić w jelito. Dwie polędwiczki z 4 dodatkowo krótko podwędziłem zimnym dymem. Po pierwsze, z mięsem nie ma zabawy. Jeśli nie jesteś obeznany z jego prawidłową technologią, nie zabieraj się za eksperymenty. Po drugie, to co przygotowałeś, to marynowanie mięsa na grilla lub do piekarnika.. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hienryko Opublikowano 30 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Marca 2021 Ok. Dziękuję za informację. Zobaczymy w takim razie co wyjdzie za 4 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 30 Marca 2021 Po co pytasz jak i tak chcesz zrobić po swojemu.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Marca 2021 Po co pytasz jak i tak chcesz zrobić po swojemu.? Chce wiedzieć, czemu będzie musiał stawić czoła Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.