MlKl Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Ten DG poradzi sobie i z tysiącem litrów, to raczej kwestia grzania i zapotrzebowania na określony przerób. Jak wczoraj testowałem, to praktycznie mógłbym wędzić bez komory, ot - wieszając wędzonki w strudze dymu z DG pod wiatką Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Maja 2021 Kiełbasa na dzisiejszego grilla. Dwie karkówki i kilogram boczku, razem prawie 6 kg. Karkówki na szarpaku, boczek na sicie 8 mm. Sól morska 16g/kg, do całości po 3 łyżeczki pieprzu, gorczycy białej, czarnej i majeranku. Czosnek dwa ząbki na kg. Całość wymieszana z dodatkiem 0,5 l wody i odstawiona do lodówki na 12 godzin. Po wyjęciu z lodówki jeszcze raz wymieszałem, dodając jeszcze szklankę wody. Nie wyrabiałem za bardzo, na grilla nie ma potrzeby. Wsadzona do wygrzanej wędzarni suszyła się pół godzinki, nie czekałem, żeby wyschła całkowicie. Puściłem dym, ustawiłem na termostacie 85 stopni i pa lulu Rano się okaże, z jakim efektem Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donkihot Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 3 Maja 2021 łoł, no to ciekaw jestem efektu finalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 3 Maja 2021 Krucha, smaczna. Na grilla mogła być tłuściejsza, ale tak do przegryzienia kawałkiem z łapy idealna Mimo iż jej praktycznie nie wyrabialem, ładnie się kroi i nie rozlatuje, jest krucha i soczysta jednocześnie. Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 3 Maja 2021 Noooo, "mnie siem też podobuje" !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 3 Maja 2021 Grill odpalony Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 3 Maja 2021 Grill odpalony Podobno w Warszawie grillowanie, kominkowanie, ogniskowanie i wędzenie zostały zabronione Czy to prawda? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 3 Maja 2021 W kilku dzielnicach, ale nie w Śródmieściu Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 3 Maja 2021 W kilku dzielnicach, ale nie w Śródmieściu Czyli wzięli pod uwagę to, że tam mieszkasz i musisz coś jeść Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 3 Maja 2021 Ludzkie pany Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donkihot Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 4 Maja 2021 No pikna, panocku i pewnie smakowita. Ja takich dobroci jeszcze nie robiłem (kurde, leniwy jestem) i w majówkę grilował się boczek i schab karkowy. Pod wódeczkę daliśmy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 4 Maja 2021 Czyli wzięli pod uwagę to, że tam mieszkasz i musisz coś jeść Odkąd zamknęli im jadłodajnię przez C-19 to stołują się u Miki-ego Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 4 Maja 2021 U mnie też boczek i karkówka, ino we flaku:) Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 4 Maja 2021 Polędwiczki. Zapeklowane w 8% roztworze soli peklującej przez 5 dni z nastrzykiem. Temperatura wędzenia 35 stopni. Buk/olcha. Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donkihot Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 5 Maja 2021 Miki, na ostatniej fotce widzę termostat, ja używam takiego samego. Mój potrafi się wyłączyć (gaśnie całkowicie, jakby nie było na nim zasilania) Muszę wyciągnąć wtyczkę z kontaktu i wetknąć ponownie (przy ostatnim wędzeniu zgasł mi 2 razy) Czy u Ciebie też to się zdarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 5 Maja 2021 Nie, ze dwa razy mi się zawiesił jak włączyłem coś prądożernego, odkąd tego nie robię w trakcie wędzenia działa jak trzeba. Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donkihot Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 5 Maja 2021 To może ja jakiś felerny trafiłem Chyba kupię drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 5 Maja 2021 Kup Rexa. Na Ali w zestawie z SSR widziałem za 60 zł. Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donkihot Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 5 Maja 2021 Dzięki, poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 5 Maja 2021 Polędwiczki peklowane 5 dni z nastrzykiem 8% peklosoli wędzą się w 35 stopniach. Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 5 Maja 2021 I umalowane Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donkihot Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 6 Maja 2021 Ładnie pokolorowane, Powiedz proszę czemu robisz nastrzyk? Ja co prawda dopiero 3 raz wędziłem ale nie nastrzykuję polędwiczek i wychodzą ok. Nawet całkiem grube schaby w 10% zalewie po 5 dniach w zalewie + noc na obciekanie nie mają "szarego oczka" czyli peklo dochodzi do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 6 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 6 Maja 2021 Nastrzyk tym razem zrobiłem, żeby sprawdzić, czy robi różnicę. Być może tak, ale osobiście aż tak wyczulonego smaku nie mam. To jest tak delikatne mięso, że praktycznie pekluje się w 24 godziny. Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 6 Maja 2021 Nawet całkiem grube schaby w 10% zalewie po 5 dniach w zalewie + noc na obciekanie nie mają "szarego oczka" czyli peklo dochodzi do środka. Nie wierzę A gdybyś peklował faktycznie schaby - czyli elementy z kością - to przy kości będą na 100% niedopeklowane !!! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donkihot Opublikowano 6 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 6 Maja 2021 Nawet całkiem grube schaby w 10% zalewie po 5 dniach w zalewie + noc na obciekanie nie mają "szarego oczka" czyli peklo dochodzi do środka.Nie wierzę A gdybyś peklował faktycznie schaby - czyli elementy z kością - to przy kości będą na 100% niedopeklowane !!! Ops przepraszam, nie dopisałem że bez kości i mizdry. Nawet ostatnie moje wędzenie (czyli 02-05-2021) robiłem coś na kształt "Polędwicy Sopockiej" i bez nastrzyku. Wyszła spoko, ale że była gruba to troszkę mało słona wyszła. Następny raz jak będę miał takie grubasy, to albo nastrzyknę albo zwiększę stężenie zalewy powiedzmy do 11% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.