Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Miki dymi


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
86 odpowiedzi w tym temacie

#81 wróbel75

wróbel75
  • Użytkownicy
  • 3257 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano dziś, 13:55

wersji polędwicy łososiowej jest mnóstwo,

Nie tylko polędwicy. I stąd te "problemy".

Np.kiełbasy śląskiej można kupić z 20 rodzai ale czy to nadal jest ta sama kiełbasa śląska?

Nawet wegetarianie odchodzą od mięs, ale nazwy już sobie zostawiają. Czy to oznacza że to ten sam produkt? :facepalm:


Użytkownik wróbel75 edytował ten post dziś, 13:57


#82 TOSHIBA

TOSHIBA
  • Użytkownicy
  • 3702 postów
  • MiejscowośćZürich / Poznań

Napisano dziś, 13:59

Żaden przepis nie jest świętością, wersji polędwicy łososiowej jest mnóstwo, i nie chodzi tu o kolor tylko o podobieństwo w strukturze i sposobie przyrządzania do wędzonego łososia. A formalnie to prawa do tej nazwy ma któryś z dużych zakładów mięsnych.
 

 

 

:facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

Wyłącz kompa, dobrze Ci radze, odpocznij, prześpij się, bo znowu pisząc dalsze bzdury, spowodujesz kogoś do ościejszej wypowiedzi i potem będziesz płakał o rzekomym "docieraniu nowych", ale sam się o to prosisz tymi "mądrościami"

Idź spać.

Włącz kompa jak dojdziesz do siebie.

Przeczytaj te swoje wypociny i będzie wstyd, ale minimum nie sprowokujesz kolejnej awantury i zamknięcia kolejnego tematu.



#83 Atrax

Atrax
  • Użytkownicy
  • 288 postów
  • MiejscowośćŚwiętokrzyskie

Napisano dziś, 14:11

a też tak twierdze ... zamiast się wkurzać że mi nie wyszło
 

 

 

:D  :D  :D  :clap:  :clap:  :clap:  :thumbsup:  :thumbsup:  :thumbsup:



#84 Muski

Muski
  • **VIP**
  • 8782 postów

Napisano dziś, 14:31

Ze dwa miesiące temu rozmawiałem o tym z @Muski. Sprawdziłem to wtedy na partii polędwiczek - wyszły OK. Od dawna nie pilnuję DG w trakcie pracy, wieszam w beczce ocieknięte wędliny i puszczam dym.
I Muski Ci potwierdził że tak można? NIE , NIE MOŻNA - WĘDZONE WYROBY MUSZĄ BYĆ PRZED PUSZCZENIEM DYMU WYSUSZONE  !!!

Poproś proszę Moderatora o skorygowanie lub usunięcie tego postu , bo kontekst jest taki jak go uczestnicy rozumią.



#85 wróbel75

wróbel75
  • Użytkownicy
  • 3257 postów
  • Miejscowośćzachodniopomorskie

Napisano dziś, 14:39

A może to była inna wersja "Muskiego" :rolleyes:



#86 Grzewlod

Grzewlod
  • Użytkownicy
  • 371 postów
  • MiejscowośćBrwinów

Napisano dziś, 14:49

i nie chodzi tu o kolor tylko o podobieństwo w strukturze i sposobie przyrządzania do wędzonego łososia.

 

Miki nie brnij głębiej w temat jak go nie rozumiesz i brakuje Tobie wiedzy idziesz w zaparte choćby się waliło i paliło. Podpowiem Tobie tylko tyle, że w przepis przewiduje użycie ciemnego cukru, bynajmniej nie po to żeby zrobić słodką polędwicę i nie po to żeby cukier był pożywką dla bakterii jak również nie po to żeby nadać smak mięsa łososia. Naprawdę prościej jest dopytać o co chodzi w tym całym produkcie łososiowym pomimo tego, że już odpowiedz została udzielona.

 

 

 

A może to była inna wersja "Muskiego" :rolleyes:

Bardzo Cię lubię za poczucie humoru Wróbelku, tak trzymaj :thumbsup: :clap:


Użytkownik Grzewlod edytował ten post dziś, 14:51


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#87 MlKl

MlKl
  • Użytkownicy
  • 847 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano dziś, 14:51

Ze dwa miesiące temu rozmawiałem o tym z @Muski. Sprawdziłem to wtedy na partii polędwiczek - wyszły OK. Od dawna nie pilnuję DG w trakcie pracy, wieszam w beczce ocieknięte wędliny i puszczam dym.

I Muski Ci potwierdził że tak można? NIE , NIE MOŻNA - WĘDZONE WYROBY MUSZĄ BYĆ PRZED PUSZCZENIEM DYMU WYSUSZONE !!!
Poproś proszę Moderatora o skorygowanie lub usunięcie tego postu , bo kontekst jest taki jak go uczestnicy rozumią.
Wpis nr 60 przeczytaj :)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych