Grzewlod Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 chłodnica którą wykonałeś z "termosa", jest po prostu zbędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Ta chłodnica pełni taką rolę jak przystawka do zimnego wędzenia w innych DG. Bez niej dym ma kilkadziesiąt stopni C. Jak dołożyłem wentylator promieniowy zamiast pompki i dodałem otworów zapałowych wydajność dymu na tyle wzrosła, że mimo tego filtra wędzarnia zaczęła malować wędzonki wydajniej. Powiedziałbym, że przy dłuższych wędzeniach, rzędu 6-8 godzin nawet za bardzo je malowała. Ostatnia kiełbasa wędziła się dwie godziny w 50 stopniach i dopiekała kolejną godzinę w 90. Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez MlKl Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 nawet za bardzo je malowała Ale to tym umytym \ oczyszczonym dymem czy bez żadnego fikumbakum? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Tym umytym Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Nie Miki, ortodoksem nie jestem (Bogu Dzięki), a kolorek Twych wędzonek, jak też założenia i praca tego nowego wariantu "wynalazku", bardzo "mnie siem podobują", i jestem "ZA" !!! Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.