Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Juraszkowe wyroby z szynkowarki i nie tylko

szynkowar

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 jumo

jumo
  • Użytkownicy
  • 28 postów
  • MiejscowośćRuda Śląska

Napisano 17 kwi 2021 - 10:58

Chciałbym się przywitać , obserwuje to forum (i jestem jego członkiem) już od dłuższego czasu .

Obserwuję wspaniałe osiągnięcia szanownych koleżanek i kolegów , podglądam , uczę się .

Ale dopiero teraz odważyłem się pokazać kilka moich wyrobów.

Głównie są to wyroby parzone  , wędzarnia elektryczna w tym roku dostała priorytet , skleciłem już sterowanie , podstawę wraz z grzałka oraz część budy .

Oczywiście główna inspiracją były posty kolegów z tego forum .

Zapewne to co pokaże nie będzie niczym specjalnym biorąc pod uwagę doświadczenie koleżanek i kolegów ale cóż spróbuję ,

 

Mortadela z szynkowara 

 

Załączony plik  IMG_20201212_093709.jpg   101,49 KB   8 Ilość pobrań

 

Mielona szynka z papryką wędzoną szynkowar

 

Załączony plik  IMG_20210104_204215.jpg   94,37 KB   8 Ilość pobrań

 

Juraszkowy karczek z niedźwiedzim czosnkiem 

 

Załączony plik  IMG_20201218_174850.jpg   54,23 KB   8 Ilość pobrań

 

Załączony plik  IMG_20201218_200114.jpg   122,41 KB   8 Ilość pobrań

 

Schab z szynkowara z pikantną panierką i żurawiną 

 

Załączony plik  IMG_20210403_112759.jpg   66,72 KB   8 Ilość pobrań

 

Kiełbaski curry wg przepisu Artura Nowickiego  , przepis zmodyfikowany 

 

Załączony plik  IMG_20210307_130859.jpg   112,7 KB   7 Ilość pobrań

 

Załączony plik  IMG_20210307_134147.jpg   48,19 KB   7 Ilość pobrań

 

Schab suszony w skarpecie 

 

Załączony plik  IMG_20201223_210254.jpg   118,15 KB   7 Ilość pobrań

 

Dla wnuków szynka mielona z indyka i kurczaka z czosnkiem 

 

Załączony plik  IMG_20210225_211627.jpg   101,16 KB   7 Ilość pobrań

 

Golonka z podpieczonymi kawałkami skórki i cebulką 

 

Załączony plik  IMG_20210226_194519.jpg   95,34 KB   7 Ilość pobrań

 

Nazbierało się troszkę tych wyrobów , większość znika w przepastnych brzuszkach obu wnuków co jest dużą inspiracją do kontynuowania "kariery" wędliniarskiej

W dniu dzisiejszym w ramach uzupełnienia warsztatu  powinna się pojawić nadziewarka do kiełbas , bo uznałem że jednak nadziewanie zelmerkiem jest troszkę kłopotliwe .

A gdy tylko pogoda pozwoli mam nadzieję skończyć prace przy wędzarni i zaprezentować ich wynik w odpowiednim dziale forum (mam nadzieję że będzie się czym chwalić ).

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich 

 

 



#2 Muski

Muski
  • **VIP**
  • 8782 postów

Napisano 17 kwi 2021 - 11:29

Ale dopiero teraz odważyłem się pokazać kilka moich wyrobów
  Witaj - jest Dobrze  :thumbsup:  :clap:  i jak to mówią wspólnie będzie tylko lepiej :D

#3 arkadiusz

arkadiusz
  • Użytkownicy
  • 12897 postów

Napisano 17 kwi 2021 - 11:37

Witaj.

Widzę,że szynkowar masz w miarę opanowany. :thumbsup: Czekamy na inne wyroby.

P.S

Nie schab tylko polęwdwica z szynkowara i w skarpecie.


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 17 kwi 2021 - 11:37


#4 jumo

jumo
  • Użytkownicy
  • 28 postów
  • MiejscowośćRuda Śląska

Napisano 17 kwi 2021 - 11:42

Witaj.
Widzę,że szynkowar masz w miarę opanowany. :thumbsup: Czekamy na inne wyroby.
P.S
Nie schab tylko polęwdwica z szynkowara i w skarpecie.


W tym przypadku schab bez kości = polędwica wp.


Użytkownik EAnna edytował ten post 17 kwi 2021 - 18:18


#5 jacekw21

jacekw21
  • **VIP**
  • 1183 postów

Napisano 17 kwi 2021 - 14:21

Teraz będzie tylko lepiej, ja podobnie zaczynałem , u mnie najpierw była słonina na różne sposoby następnie praski- szynkowar. Czekamy na inne wyroby. Życzę powodzenia  :thumbsup:



#6 Bagno

Bagno
  • Technolog Wędzarniczej Braci
  • 4430 postów
  • MiejscowośćMazowieckie

Napisano 17 kwi 2021 - 15:43

jumo

Gratulacje za wyroby. Czekam na wyroby wędzone.



#7 jumo

jumo
  • Użytkownicy
  • 28 postów
  • MiejscowośćRuda Śląska

Napisano 17 kwi 2021 - 20:56

No to są następne do tego test nadziewarki
Załączony plik  IMG_20210417_210840_688.jpg   138,87 KB   8 Ilość pobrań
Załączony plik  IMG_20210417_210840_728.jpg   83,67 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  IMG_20210417_210840_736.jpg   100,22 KB   9 Ilość pobrań
6v UB
Załączony plik  IMG_20210417_210840_741.jpg   87,9 KB   9 Ilość pobrań
Załączony plik  IMG_20210417_210840_743.jpg   131,27 KB   8 Ilość pobrań
Załączony plik  IMG_20210417_214521_432.jpg   99,23 KB   8 Ilość pobrań

Załączone pliki



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#8 quadro555

quadro555
  • Użytkownicy
  • 522 postów
  • MiejscowośćGoleniów

Napisano 17 kwi 2021 - 21:56

Szynowar się sprawdził. Kiełbaski na grilla gotowe. Teraz kończ waść wędzarnię i do dzieła ????





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: szynkowar

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych