Grzewlod Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 9 Maja 2021 W związku z wczorajszą zapowiedzią dzisiejszego powiewu lata do marynaty trafiła polędwica z dzikusa , którą dziś upichciłem na obiad w popiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 9 Maja 2021 z wczorajszą zapowiedzią dzisiejszego powiewu lata Brawo Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Maja 2021 do marynaty trafiła polędwica z dzikusa , którą dziś upichciłem na obiad w popiele Widzę, że po marynacie trafiła do błony otokowej a potem jeszcze do czegoś.Czy możesz rozpisać cała recepturę?Właśnie czekam na dzika i Twój pomysł bardzo mnie zainspirował Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Maja 2021 (edytowane) Widzę, że po marynacie trafiła do błony otokowej a potem jeszcze do czegoś. Polędwica po 16h w marynacie trafiła w otok, żeby zabezpieczyć mięso przed nadmiernym wysuszeniem (temp. żaru to około 450-500C.), oraz jak wiadomo sam otok nadaje pewnego aromatu. Następnie polędwicę zawinąłem w skórkę wp.z boczku (sam otok nie zabezpieczy przed przypaleniem). Skórę osłoniłem liśćmi sałaty. Całość piekłem ok 40 min. w popiele z żarem, aż mięso w środku osiągnęło 65C. Sałata oczywiście uległa mocnemu przypaleniu nie nadawała się do konsumpcji, natomiast poza oddaniem aromatu ochroniła skórę przed nadmiernym przypaleniem. Sama skóra po tak krótkiej obróbce nie jest jeszcze zjadliwa. [Dodano: 09 maj 2021 - 20:17] Brawo Dziękuję [Dodano: 09 maj 2021 - 20:28] Właśnie czekam na dzika i Twój pomysł bardzo mnie zainspirował Mój jeszcze biega po lesie, też czekam, niestety jadę już na oparach dziczyzny Edytowane 9 Maja 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donkihot Opublikowano 9 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Maja 2021 Przeczytałem przepis i oglądnąłem fotki. Chylę czoła i zazdroszczę podniebieniu (tak się kiedyś mawiało) musiało być pyszne. W między czasie wyobraziłem sobie jakby z tym grały ziemniaczki pieczone w żarze przełamane i okraszone odrobinką masła czosnkowego.To się rozmarzyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Maja 2021 grały ziemniaczki pieczone w żarze przełamane i okraszone odrobinką masła czosnkowego. Dzięki, ziemniaczki pieczone też bardzo lubię niestety nie były dziś w planach Agi, do tego za mało żaru miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 10 Maja 2021 Sałata oczywiście uległa mocnemu przypaleniu nie nadawała się do konsumpcji, Że też tej sałaty nie owinąłeś w liść kapusty A poważnie, wygląda przepysznie Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 10 Maja 2021 Oj będzie się działo w tym temacie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 10 Maja 2021 (edytowane) W związku z wczorajszą zapowiedzią dzisiejszego powiewu lata , którą dziś upichciłem na obiad w popiele Grzesiu,Cóż za pysznosci!Widać, że "nie zasypiasz gruszek w popiele" Pozdrowienia dla Agi . Edytowane 10 Maja 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 10 Maja 2021 (edytowane) Że też tej sałaty nie owinąłeś w liść kapusty No widzisz dobrze myślałem a co innego napisałem , kapusty a nie sałaty, dodam, że można zamiast liści kapusty zastosować liście chrzanu jak się je posiada to ta sama rodzina z kapustowatych. Oj będzie się działo w tym temacie Konkurencja rośnie , a czy będzie się aż tak działo wszytko zależy od czasu, tymczasem czekam na Twoje dalsze świetne pomysły kulinarne Dzięki za otok. Widać, że "nie zasypiasz gruszek w popiele" Pozdrowienia dla Agi Cześć Reniu dziękuję za pozdrowienia również pozdrawiamy waszą całą ekipę A-Babek, a gruszek jeszcze nie zasypywałem w popiele za to następnym razem spalę saute rybę w popiele tylko najpierw ją złowię. Edytowane 10 Maja 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 10 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 10 Maja 2021 można zamiast liści kapusty zastosować liście chrzanu jak się je posiada to ta sama rodzina z kapustowatych. Tak, ale liście chrzanu niekiedy dodają niepotrzebnej goryczki. Wszystko zależy od wieku rośliny. Czym starsza, tym bardziej paląca i gorzkawa. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 10 Maja 2021 (edytowane) Tak, ale liście chrzanu niekiedy dodają niepotrzebnej goryczki.Raz mi się zdarzyło zasypać popiołem rybę owiniętą w liście chrzanu przyznam się bez bicia, że goryczki wtedy nie wyczułem zrywałem je w lipcu. Ale jeśli roślina będzie starsza to rzeczywiście może dać taki posmak, trzeba jednak zwracać uwagę na wiek roślin Edytowane 10 Maja 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 18 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Maja 2021 Zaprezentuję słodkości które poczyniła Aga dla dwóch komunistów jeszcze z tych dobrych czasów przed pandemią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Maja 2021 Śliczne :clap: Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 18 Maja 2021 słodkości które poczyniła Aga No ma ten talent Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 18 Maja 2021 poczyniła Aga Nooo, robią wrażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 18 Maja 2021 poczyniła Aga Niezwykle utalentowana dziewczyna Dzieła budzące respekt Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 19 Maja 2021 To dzieło sztuki.Piękne! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 19 Maja 2021 Śliczne słodkości które poczyniła AgaNo ma ten talent poczyniła Aga Nooo, robią wrażenie poczyniła AgaNiezwykle utalentowana dziewczyna Dzieła budzące respekt To dzieło sztuki.Piękne! Dziękuje wszystkim za pochlebne słowa, przekażę Agnieszce. Ze swojej strony mogę powiedzieć, że były bardzo smaczne miałem okazję posmakować ponieważ na obu komuniach byliśmy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 19 Maja 2021 Takie nóżki nadawały smaku podczas spotkań rodzinnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 21 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 21 Maja 2021 Zespołowa praca kabanosem wypłaca Muski & Grzewlod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 22 Maja 2021 Zespołowa praca Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 22 Maja 2021 Zespołowa praca W kuwetach widać trzy rodzaje kabanosów,zapewne jedne są pikantne, a pozostałe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 22 Maja 2021 zapewne jedne są pikantne, a pozostałe? Tak mocno pikantne "Kasine " do szklaneczki whisky jak znalazł oraz klasyczne i z dziczyzną . P.S. Dobrze, że Muski jeszcze nie miał wtedy Jolki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 22 Maja 2021 (edytowane) Muski jeszcze nie miał wtedy JolkiMiał , miał dzięki Woytasowi ale zrobiona aktualnie węgierska z papryką naga jolokia dla nas jest w punkt co nie jest oczywiste przeliczenie na zwykłą paprykę ostrą, Robiłem to w pamięci i wyszło, że 2,4 g (ok 21 x mniej niż popularne chili którego bym dał ok 50 g) na 12 kg węgierskiej jest pikantnie. Z drugiej strony jestem ciekaw czy ktoś dodawał tak pikantną paprykę do wyrobów wędliniarskich z Naszej Braci ? Edytowane 22 Maja 2021 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi