Grzewlod Posted June 18, 2021 Author Report Share #51 Posted June 18, 2021 (edited) Jak byś zobaczył Grzewloda jak spróbował ćwiartkę łebka od zapałki zmielonego proszku litr mleka zniknął w oka mgnieniu i - kilka kielichów nalewki Najgorsze w tym wszystkim było to, że mleka zabrakło , ponad milion SHU robi swoje przykładem jest wędlina w której zastosowaliśmy ponad 20x mniejszą dawkę Jolki w porównaniu do klasycznej Chili a wędlina i tak była mocno pikantna. jestem w posiadaniu takiej buteleczki: Czy przypadkiem na etykietce producenta nie jest napisane jaką ma zawartość SHU ? specyfik został beztrosko i bohatersko "liźnięty" Co to się działo, co się działo. Witaj w klubie dobrze wiem co się działo Edited June 18, 2021 by Grzewlod Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711499 Share on other sites More sharing options...
ReniaS Posted June 18, 2021 Report Share #52 Posted June 18, 2021 2 000 000? Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711500 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted June 18, 2021 Author Report Share #53 Posted June 18, 2021 2 000 000? No tak teraz zauważyłem na 3 fotce dobrze widać . To dopiero musi być szatan, Jolka przy tej wymięka Dobrze jest mieć takiego diabła pod rękom ponieważ zastosowanie małej dawki da pożądany efekt pikantności a zarazem nie zmieni koloru i smaku na paprykowy. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711501 Share on other sites More sharing options...
Woytas Posted June 19, 2021 Report Share #54 Posted June 19, 2021 2 000 000?No tak teraz zauważyłem na 3 fotce dobrze widać . To dopiero musi być szatan, Jolka przy tej wymięka Dobrze jest mieć takiego diabła pod rękom ponieważ zastosowanie małej dawki da pożądany efekt pikantności a zarazem nie zmieni koloru i smaku na paprykowy. Za to zmieni na gorzki smak kapsaicyny typowy dla sosów ekstraktowych. Sam hoduję chilli w tym tzw. super hot i zapewniam cię że dodanie takiej naga jolokia nie zmienia smaku potrawy na paprykowy. Osobiście trzymam się od ekstraktów z daleka. Wracając do wątku, super sprawa gotowanie w kociołku. Potrawy wyglądają przepysznie. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711559 Share on other sites More sharing options...
Muski Posted June 19, 2021 Report Share #55 Posted June 19, 2021 (edited) zapewniam cię że dodanie takiej naga jolokia nie zmienia smaku potrawy na paprykowyTak pisaliśmy o tej Twojej Edited June 19, 2021 by Muski Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711560 Share on other sites More sharing options...
Woytas Posted June 20, 2021 Report Share #56 Posted June 20, 2021 Ostrzegałem że nieźle przesuwa balkonik do przodu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711596 Share on other sites More sharing options...
TOSHIBA Posted June 20, 2021 Report Share #57 Posted June 20, 2021 (edited) Serwuję kroplomierzem do odmierzonej ilości oliwy. No to zapraszam na śniadanie Aniu Nie będę Ci odmierzał kroplomierzem 6 000 000 Sprzedawany jest razem z nabojem, aby osobie próbującej możliwie szybko skrócić cierpienia [Dodano: 20 cze 2021 - 10:50]Mała prezentacja, dla tych co chcą samemu coś wychowywać Jest jeszcze wersja plutonium 9 000 000Film z degustacji Mad Dog 357 Plutonium, UWAGA od 35 min film staje się mało apetyczny Edited June 20, 2021 by TOSHIBA Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711598 Share on other sites More sharing options...
roger Posted June 20, 2021 Report Share #58 Posted June 20, 2021 Tak troszkę apropos skali, najostrzejszej na dzień dzisiejszy Karolinki co prawda nie hoduję ale Trinidad Scorpion to standard zawsze mam 1-2 krzaczki ... Problem polega na tym że jakiekolwiek wyroby z samej tej papryczki są niezjadliwe Ja standardowo na jakieś 2-3 kg miksu Habanero daję 1 sztukę co i tak zabija większość degustatorów... Wysłane z P30 przy użyciu Tapatalka Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711645 Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted June 20, 2021 Report Share #59 Posted June 20, 2021 jakiekolwiek wyroby z samej tej papryczki są niezjadliwe Jedna papryczka na 150ml oliwy daje mocny wyciąg.Tylko w taki sposób można nad nimi zapanować Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711657 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted June 20, 2021 Author Report Share #60 Posted June 20, 2021 (edited) Za to zmieni na gorzki smak kapsaicyny typowy dla sosów ekstraktowych. Sam hoduję chilli w tym tzw. super hot i zapewniam cię że dodanie takiej naga jolokia nie zmienia smaku potrawy na paprykowy.Dokładnie pisaliśmy o Twojej papryce , jakbyś miał na zbyciu to chętnie kupię.Dzisiejszy obiad Edited June 20, 2021 by Grzewlod Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711680 Share on other sites More sharing options...
Woytas Posted June 20, 2021 Report Share #61 Posted June 20, 2021 (edited) Za to zmieni na gorzki smak kapsaicyny typowy dla sosów ekstraktowych. Sam hoduję chilli w tym tzw. super hot i zapewniam cię że dodanie takiej naga jolokia nie zmienia smaku potrawy na paprykowy.Dokładnie pisaliśmy o Twojej papryce , jakbyś miał na zbyciu to chętnie kupię.Dzisiejszy obiad W tym sezonie nie uprawiam. Po bardzo obfitym zeszłym pauzuję i zjadam zapasy. W sumie chyba dobrze że nie siałem, bo moje słodkie papryki rosną bardzo słabo. Ten sezon u mnie chyba nie paprykowy. Edited June 20, 2021 by Woytas Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-711681 Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted June 24, 2021 Report Share #62 Posted June 24, 2021 (edited) Zaprezentuję słodkości które poczyniła Aga dla dwóch komunistów jeszcze z tych dobrych czasów przed pandemią. Jak tutaj u Ciebie smacznie Grzesiu, aż mi wstyd, że dopiero tutaj dotarłam. Podziwiam Twoje zdolności kulinarne , a o słodkościach Agi nie wspomnę Edited June 24, 2021 by @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712148 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted June 24, 2021 Author Report Share #63 Posted June 24, 2021 Podziwiam Twoje zdolności kulinarne , a o słodkościach Agi nie wspomnę Dziękuję za miłe słowa, lubię sobie tak od czasu do czaus coś upichcić w ogrodzie , słodkości to domena Agi, ja zupełnie się na tym nie znam szkoda, że Aga nie robi słodkości np. ze śledzi, łososia które bardzo lubię . Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712162 Share on other sites More sharing options...
Muski Posted June 24, 2021 Report Share #64 Posted June 24, 2021 ze śledzi Chmmm a poprykarz ze śledzi ? Wg moich córek najlepszy...... Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712178 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted June 24, 2021 Author Report Share #65 Posted June 24, 2021 (edited) Wg moich córek najlepszy...... To prawda niebo w ustach Tak mi Bilu dzikim kotłem ślinianki poruszył , że nie wytrzymałem, koziołek właśnie się rozmraża Edited June 24, 2021 by Grzewlod Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712182 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted June 25, 2021 Author Report Share #66 Posted June 25, 2021 Działam dalej, kozioł wskoczył do marynaty Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712312 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted June 25, 2021 Author Report Share #67 Posted June 25, 2021 Nowa słodkość Agi Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712340 Share on other sites More sharing options...
Muski Posted June 26, 2021 Report Share #68 Posted June 26, 2021 Nowa słodkość Agi Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712348 Share on other sites More sharing options...
ReniaS Posted June 26, 2021 Report Share #69 Posted June 26, 2021 Nowa słodkość Agi Piękny i bardzo elegancki Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712353 Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted June 26, 2021 Report Share #70 Posted June 26, 2021 BArdzo LAdny torcik Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712388 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted June 26, 2021 Author Report Share #71 Posted June 26, 2021 Dziękuję w imieniu Agi za miłe słowa obiecuję, że niebawem przekażę.Tymczasem obiad już na ogniu. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712399 Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted June 26, 2021 Report Share #72 Posted June 26, 2021 Smacznego. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712402 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted June 26, 2021 Author Report Share #73 Posted June 26, 2021 (edited) Smacznego. Dziękuję Trochę pracochłonny obiad. Zgadnijcie czym obiad został popity? Edited June 26, 2021 by Grzewlod Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712412 Share on other sites More sharing options...
Muski Posted June 26, 2021 Report Share #74 Posted June 26, 2021 Ąńty? Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712414 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted June 27, 2021 Author Report Share #75 Posted June 27, 2021 (edited) [Dodano: 27 cze 2021 - 17:36]Ąńty? Zgadł Pan zapraszam na konsumpcję nagrody w postaci drinka Antykorony Żeby Bilu nie czuł się osamotniony dzisiejszy obiad uprażyłem na ognisku Edited June 27, 2021 by Grzewlod Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/3/#findComment-712539 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts