Jump to content

Recommended Posts

Jak byś zobaczył Grzewloda jak spróbował ćwiartkę łebka od zapałki zmielonego proszku :facepalm:  :frantics: litr mleka zniknął w oka mgnieniu i - kilka kielichów nalewki :yes:

 

Najgorsze w tym wszystkim było to, że mleka zabrakło :laugh:, ponad milion SHU robi swoje :devil: przykładem jest wędlina w której zastosowaliśmy ponad 20x mniejszą dawkę Jolki w porównaniu do klasycznej Chili a wędlina i tak była mocno pikantna.  

 

 

jestem w posiadaniu takiej buteleczki:

 

Czy przypadkiem na etykietce producenta nie jest napisane jaką ma zawartość SHU ?

 

 

specyfik został beztrosko i bohatersko "liźnięty" :devil::facepalm: Co to się działo, co się działo.

 

Witaj w klubie :thumbsup:  dobrze wiem co się działo :devil:

Edited by Grzewlod

 

 

2 000 000?

No tak teraz zauważyłem na 3 fotce dobrze widać :facepalm: . To dopiero musi być szatan, Jolka przy tej wymięka :laugh:

Dobrze jest mieć takiego diabła pod rękom ponieważ zastosowanie małej dawki da pożądany efekt pikantności a zarazem nie zmieni koloru i smaku na paprykowy.

 

2 000 000?

No tak teraz zauważyłem na 3 fotce dobrze widać :facepalm: . To dopiero musi być szatan, Jolka przy tej wymięka :laugh:

Dobrze jest mieć takiego diabła pod rękom ponieważ zastosowanie małej dawki da pożądany efekt pikantności a zarazem nie zmieni koloru i smaku na paprykowy.

 

Za to zmieni na gorzki smak kapsaicyny typowy dla sosów ekstraktowych. Sam hoduję chilli w tym tzw. super hot i zapewniam cię że dodanie takiej naga jolokia nie zmienia smaku potrawy na paprykowy. Osobiście trzymam się od ekstraktów z daleka. 

Wracając do wątku, super sprawa gotowanie w kociołku. Potrawy wyglądają przepysznie.  :clap:

Serwuję kroplomierzem do odmierzonej ilości oliwy.

 

 

No to zapraszam na śniadanie Aniu  :laugh:  :laugh:  :laugh:

Nie będę Ci odmierzał kroplomierzem  :laugh:  :laugh:  :laugh:

6 000 000  :tongue:

Sprzedawany jest razem z nabojem, aby osobie próbującej możliwie szybko skrócić cierpienia 

post-40314-0-36283000-1624178064_thumb.jpg

[Dodano: 20 cze 2021 - 10:50]

Mała prezentacja, dla tych co chcą samemu coś wychowywać 

 

post-40314-0-41250100-1624178988_thumb.jpg

 

Jest jeszcze wersja plutonium 9 000 000

Film z degustacji 

Mad Dog 357 Plutonium, UWAGA od 35 min film staje się mało apetyczny  :laugh:  

post-40314-0-46596500-1624177620_thumb.jpg

Edited by TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Tak troszkę apropos skali, najostrzejszej na dzień dzisiejszy Karolinki co prawda nie hoduję ale Trinidad Scorpion to standard zawsze mam 1-2 krzaczki ... Problem polega na tym że jakiekolwiek wyroby z samej tej papryczki są niezjadliwe

Ja standardowo na jakieś 2-3 kg miksu Habanero daję 1 sztukę co i tak zabija większość degustatorów...

 

 

Wysłane z P30 przy użyciu Tapatalka

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

 

 

jakiekolwiek wyroby z samej tej papryczki są niezjadliwe

Jedna papryczka na 150ml oliwy daje mocny wyciąg.

Tylko w taki sposób można nad nimi zapanować  :laugh:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Za to zmieni na gorzki smak kapsaicyny typowy dla sosów ekstraktowych. Sam hoduję chilli w tym tzw. super hot i zapewniam cię że dodanie takiej naga jolokia nie zmienia smaku potrawy na paprykowy.

Dokładnie pisaliśmy o Twojej papryce :thumbsup: , jakbyś miał na zbyciu to chętnie kupię.

Dzisiejszy obiad :)

post-84535-0-47301400-1624214282_thumb.jpg

Edited by Grzewlod

 

Za to zmieni na gorzki smak kapsaicyny typowy dla sosów ekstraktowych. Sam hoduję chilli w tym tzw. super hot i zapewniam cię że dodanie takiej naga jolokia nie zmienia smaku potrawy na paprykowy.

Dokładnie pisaliśmy o Twojej papryce :thumbsup: , jakbyś miał na zbyciu to chętnie kupię.

Dzisiejszy obiad :)

 

W tym sezonie nie uprawiam. Po bardzo obfitym zeszłym pauzuję i zjadam zapasy.  W sumie chyba dobrze że nie siałem, bo moje słodkie papryki rosną bardzo słabo. Ten sezon u mnie chyba nie paprykowy.

Edited by Woytas
Zaprezentuję słodkości które poczyniła Aga dla dwóch komunistów jeszcze z tych dobrych czasów przed pandemią.

 

 

Jak tutaj u Ciebie smacznie Grzesiu, aż mi wstyd, że dopiero tutaj dotarłam.  :facepalm:

Podziwiam Twoje zdolności kulinarne , a o słodkościach Agi nie wspomnę  :rolleyes:

Edited by @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

 

 

Podziwiam Twoje zdolności kulinarne , a o słodkościach Agi nie wspomnę

Dziękuję za miłe słowa, lubię sobie tak od czasu do czaus coś upichcić w ogrodzie :), słodkości to domena Agi, ja zupełnie się na tym nie znam :facepalm: szkoda, że Aga nie robi słodkości np. ze śledzi, łososia które bardzo lubię ;).     

Wg moich córek najlepszy......

 

To prawda niebo w ustach :thumbsup:  :tongue:

Tak mi Bilu dzikim kotłem ślinianki poruszył :tongue: , że nie wytrzymałem, koziołek właśnie się rozmraża :)

post-84535-0-77398700-1624549523_thumb.jpg

Edited by Grzewlod

 


[Dodano: 27 cze 2021 - 17:36]

Ąńty?

 

Zgadł Pan :thumbsup: zapraszam na konsumpcję nagrody w postaci drinka Antykorony :)

Żeby Bilu nie czuł się osamotniony :) dzisiejszy obiad uprażyłem na ognisku :tongue:

post-84535-0-86321200-1624807790_thumb.jpg

post-84535-0-63144300-1624807799_thumb.jpg

post-84535-0-60684700-1624807810_thumb.jpg

post-84535-0-15695400-1624807822_thumb.jpg

post-84535-0-10093900-1624807833_thumb.jpg

post-84535-0-58340000-1624807842_thumb.jpg

post-84535-0-07746700-1624807885_thumb.jpg

post-84535-0-32989600-1624807894_thumb.jpg

post-84535-0-27961200-1624807912_thumb.jpg

Edited by Grzewlod
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.