Jump to content

Recommended Posts

W dniu 8.12.2024 o 18:57, Grzewlod napisał(a):

Dzisiejsze wędzenie 🙂

Wędzarnia wypełniona, pięknie Grzesiu 😊

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

3 godziny temu, Grzewlod napisał(a):

suszenie zakończone

Ile masz tych kabanosów?

U mnie zawsze jest za mało :D

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

9 godzin temu, EAnna napisał(a):

Ile masz tych kabanosów?

Od dawna nie ważę (wyznacznik klik), taka porcja wystarcza max. na dwa miesiąc i robimy następne.

9 godzin temu, EAnna napisał(a):

U mnie zawsze jest za mało :D

W związku z tym, że jest to kiełbasa która w śród naszych rodziny jest "głównym faworytem" i szybko znika w szczególności na samym początku to z Waldkiem robimy solidne porcje kabanosów średnio kilka razy w roku których po suszeniu zostaje ok. 50-55%. -"solidny klik"😋.

13 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

Klik wyraźny suszenie zakończone 😋

Mimo dużego ubytku , klik musi być. 😋

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Pomiar utraty masy Fuetello wykazał ubytek 30-32%, kiełbasa potrzebuje jeszcze powisieć w komorze ok. tygodnia🙂.

20241214_130014.thumb.jpg.aac3014aa8f4022cb9b4984c8b5e4fab.jpg

 

Zgodnie z oczekiwaniem pH wzrasta do założonego końcowego poziomu 5,3.

20241214_130541.thumb.jpg.3ce53bef7667b88e4f6a4ff135d0d49c.jpg
 

  • Like 1
Godzinę temu, Grzewlod napisał(a):

Coraz bliżej święta

A jakie smakowite :tongue: :clap:

  • Upvote 1

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

8 godzin temu, mamuśka napisał(a):

Wyroby paluszki lizać. :clap:

7 godzin temu, szrekPL napisał(a):

Widać że umiesz w wędzenie... pięknie się to prezentuje...:clap:

Dziękuję bardzo wasze wyroby są równie ładne i apetyczne 😀.

Edited by Grzewlod
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.