PLN33 Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 15 Września 2021 Jak robię szaszłyki i mają być ładne,to wystarczy kwadratowa forma,do tego tnę cienkie plastry z całego dużego kawałka mięsa,takie jak się tnie na kebab.Układa się w formie,np wołowina,przekładana słoniną,w środek idzie mięso mielone ze zmielonymi warzywami.Też trzeba równo rozprowadzić w formie,na górę znów wołowina ze słoniną.Na dwie godziny do zamrażarki,tnę na równe części i nadziewam na szpady.Fajnie to przed pieczeniem wygląda.Nie trzeba żadnego kleju czy innego świństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norwegia2000 Opublikowano 15 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 15 Września 2021 super to wygląda, a czy masz pomysł na forme aby wychodziły okragłe?Jak robię szaszłyki i mają być ładne,to wystarczy kwadratowa forma,do tego tnę cienkie plastry z całego dużego kawałka mięsa,takie jak się tnie na kebab.Układa się w formie,np wołowina,przekładana słoniną,w środek idzie mięso mielone ze zmielonymi warzywami.Też trzeba równo rozprowadzić w formie,na górę znów wołowina ze słoniną.Na dwie godziny do zamrażarki,tnę na równe części i nadziewam na szpady.Fajnie to przed pieczeniem wygląda.Nie trzeba żadnego kleju czy innego świństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 15 Września 2021 @norwegia2000, zrob sobie okragla sztance z nierdzewki , jak tak bardzo zalezy ci na formie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLN33 Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Września 2021 Na tych okrągłych szaszłykach to ich formę określa cebula,mięso jest docinane do podobnej wielkości,nie koniecznie musi być też okrągłe,przy pieczeniu obrotowym nabiera podobnego kształtu.Można również jak wspomina @electra zrobić okrągły wykrojnik,kwestia wypracowania metody.[Dodano: 16 wrz 2021 - 03:02]Tu fajnie jest pokazane jak chłopaki kręcą szaszłyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.