Bahus Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 5 Października 2008 Mam prośbę napiszcie czy są grzyby...(chodzi mi szczególnie o Wielkopolskę...nie dalej niż 100 km od Poznania). Gdzie jechać? To dotyczy mnie, ale możecie podawać inne miejsca w całej Polsce, może inni skorzystają.Bahus Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 5 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 5 Października 2008 Witam Zeszłą sobotę koło Sierakowa było dużo . Ja nie byłem byli znajomi . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iza i Jan Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Października 2008 http://www.nagrzyby.pl/templates/nagrzyby/style/logo.jpg Bahus, ty znajdziesz miejsca gdzie są jeszcze grzyby :smile: Cytuj Iza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Cos cicho na forum o grzybobraniu i ich plonach..(oprócz Grzybozlotu).. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hana Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Niestety straszna susza i zakaz wstępu do lasu Cytuj "Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa." Julian Tuwim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazda Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Witam, jako żyje nie przypominam sobie bym pierwszego prawdziwka znalazł dopiero 9 sierpnia i na tym na razie na ten rok koniec.Jeżeli w najbliższym czasie nie będzie deszczy które namoczą ściółkę to nie widzę szans na ten rok.Mała dla mnie pociecha że mam zakamuflowane grzyby suszone, pasteryzowane,marynowane z ostatnich 2 lat,jednak chciało by się poczuć ten dreszczyk emocji przy znalezionym prawdziwku.Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Póki co, to oswieccie mnie Kochani, jak rozroznic prawdziwka od "szatana"..Tak najprosciej.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Jest kila sposobów na język wtedy będzie gorzki, na dotyk to spód robi się siny, poza tym w szatanie spód jest bardziej kremowy a w prawdziwkach idealnie biały zbity (bez tych sitek) można jeszcze po trzonie grzyba. http://www.galeria.nagrzyby.pl/d/303730-2/borowik_goryczak.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Tier szatan a goryczak to dwa zupełnie inne grzyby Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Cos cicho na forum o grzybobraniu i ich plonach..(oprócz Grzybozlotu).. Półtora tygodnia temu wybrałem się na prawdziwki, efektem było zebranie 29 prawdziwków gdzie 13 było robaczywych, z pozostałych Jola zrobiła pyszny sos który skonsumowaliśmy z ziemniaczanymi kotletami, o smaku chyba nie muszę wspominać bo nawet rondel wylizałem niestety, ponowna wizyta w lesie skutkowała znalezieniem tylko 9 prawdziwków i żaden nie nadawał się do konsumpcji, sam robak i tak to jak na razie zakończyłem grzybobranie bo susza okrpona Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Października 2015 Droga Wędzarnicza Brać znająca się na grzybach, bo nie mam pewności jakie to grzyby, poniżej wstawiam zdjęcia, może to ten sam gatunek. Proszę o pomoc bo do tej pory nie zbierałem takich. Nie zakładałem nowego tematu, ten wydawal mi się zbliżony. PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 3 Października 2015 Tzw maslak-sitak jadalny. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 3 Października 2015 Grzyb jadalny Maslak sitarz co prawda nie jest to jakis wartosciowy grzyb ,raczej moze byc jako domieszka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 3 Października 2015 Tak sitarz z rodziny maślaków, u nas mówią na nie pociechy Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 3 Października 2015 sitek, sitarz dobry do sosu czy jajecznicy nie do octu czy suszenia Bardzo dużo jest ich robaczywych sprawdzaj od razu jak zbierasz Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 3 Października 2015 W końcu, w mojej okolicy, pomalutku zaczynają się pokazywać podgrzybki, ale noce zimne, nie wróżą zbyt dobrze dla grzybiarzy.Trzy godziny zbierania i tylko tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 3 Października 2015 U mnie w ogródku pokazały się dwie kępki opieniek , w lesie kompletnie nic Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 3 Października 2015 w lesie kompletnie nic Moze masz popsuty las Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 3 Października 2015 No chyba tak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 3 Października 2015 Byłem wczoraj... sucho jak pieprz... 9 prawdziwków 25 podgrzybków i kilka maślaków.... na sos starczyło i jeszcze się suszą Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 3 Października 2015 Susza straszna, brak grzybów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwlj Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 3 Października 2015 Kochani, dziękuję za podpowiedzi, tak myślałem że to sitarz ale do końca pewny nie byłem dlatego zapytałem. Roger a czemu ich nie suszyć i do octu dodawać bo taki mialem plan ja się okazało że dobre !! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 4 Października 2015 https://images.tapatalk-cdn.com/15/10/04/f6c634385195b90358703b1feef5d062.jpgU nas opienki sie zaczynaja, wczorajszy spacer, okolice Gdyni. Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 5 Października 2015 do suszenia to raczej bym nie dala to jest bardzo malo aromatyczny grzyb ,przewaznie urzywany jako wypelniacz. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 5 Października 2015 @kwlj, Electra Ci już odpowiedziała ... to grzyb z rodziny maślaków a tych się nie suszy dodatkowo ten jest twardszy , bardziej suchy i "łykowaty" Sos, zupa albo farsz do pierogów to najlepsza opcja ale i tak "tyłka nie urywa" Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.