Jump to content

Recommended Posts

Nie robiłem,ale bez problemu bym zrobił.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

czy robicie kaszankę z podrobów z baranka ?.Głównie chodzi o płuca ,serduszka ozorek wątroba .

 

 

bez problemu bym zrobił.

Ja również !!!

Robię kaszankę z dziczyzny i jest wyborna.

Oczywiście z dodatkiem krwi wp.,skórek i ew. tłuszczu wieprzowego.

Nie radziłabym dodawać do Twojej kaszanki tłuszczu baraniego, ze względu na specyficzny zapach.

Natomiast wszystkie mięsa z obgotowanych kości + podroby - jak najbardziej.

Uważaj jednak na staranne wycięcie łojówek aby nie "aromatyzowały" wyrobu.

Są to gruczoły w pachwinach szynkowych i łopatkowych.

Czyli mięsa i kości do gotowania starannie oglądamy a nie wrzucamy do garnka hurtem  :laugh:  

Edited by EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.