fantomek Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Czy dobrze ustaliłem 34g soli na 0.4l wody na 1kg golonki. Przygotowuje golonke do pieczenia i dobę w roztworze ja pomocze. Do gotowania jej potem dodaje jeszcze sól po takim moczeniu i ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Stycznia 2022 (edytowane) Ilość prawidłowa przy Twoim założeniu. Ja jeszcze dawałem przyprawy. Może jak nasz czym nastrzyknać ja. 24 h to nie jest dużo czasu. Osobiście dałbym większe stężenie . Ilość soli coś w deseń (dałbym trochę mniej) jednodniowego peklowania czy według Dziadka czy Szczepana. Zawsze można dosolic na talerzu. Edytowane 20 Stycznia 2022 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Maciek a czy po takim peklowaniu do gotowania potem w nowej wodzie po jej przełożeniu dać jeszcze soli i ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Nastrzyknij golonki 10% solanką, w ilości 10% wagi mięsa i zostaw w lodówce na 24 godziny. Nie będziesz musiał dodawać soli. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Gdzie ta tabela do stężeń jest koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Tu masz; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fantomek Opublikowano 20 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Stycznia 2022 Azii to chyba tabela slonolubnuch chyba)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Stycznia 2022 chyba tabela slonolubnuch chyba)) Czyli wiesz ile dać - to po co Ci tabela Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Stycznia 2022 (edytowane) http://www.wedlinydomowe.pl/roboczy/tabelapeklowania.htmmyślę ,że ta jest bardziej czytelna Edytowane 20 Stycznia 2022 przez Yerba Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.