Jump to content

Recommended Posts

Polędwica nazwana schabem , wcieranie soli nazwane wmasowywaniem. itd.

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.

 

 

14:53 Wędlenie?

Cyt.

"...do wędzenia, wędzenia na zimno" 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

  • 3 weeks later...

Liczyłem na to, że Panie prezentujące procesy produkcji wędlin dojrzewających pokuszą się o podanie składników przypraw oraz proporcji zalewy. Ktoś powie czego się czepiam, ale śledząc różne prezentacje, a równocześnie dysponując małym doświadczeniem (ale śledzę Maxella od czasu gdy spytał czy ktoś chce przepis na świetną białą i to było na jakimś forum, ale strona ta to była melodia przyszłości) chętnie dowiedziałbym się co te Panie proponują, co stosują i jakie przyprawy zależnie od wędlin. W końcu to laboratorium, gdzie ta wiedza jest sprawdzana modyfikowana i przekazywana. Oczywiście nie w formie okólnika (tego z bodaj 49 roku???), który zrobił rzecz tak niebywała jak Jurek Owsiak za swoją orkiestrą.

Pozdrawiam serdecznie, filmik był bardzo interesujący.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.