Jump to content

Recommended Posts

 

 

Salami Kominiarza..... Zaczernione sepią z mątwy.
 

Zaczernienie idealnie wyszło  :clap:

Czy dodatek farby wpłynął jakoś na smak i ew. aromat?

Bardzo, bardzo ciekawy eksperyment  :thumbsup:

Jakie jest końcowe pH, czyli po okresie dojrzewania?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18883-salami-kominiarza/#findComment-747679
Share on other sites

Robi wrażenie. W kuchni jako czarnego barwnika używam węgla kokosowego spożywczego. Sepia dawała morski/rybny zapach/posmak. Barwiłem makaron, ciasto na pizzę, ciabattę czy lody. Do wędlin fermentowanych węgiel może się nie nadawać ze względu na cechy antybakteryjne/bakteriostatyczne.
Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18883-salami-kominiarza/#findComment-747780
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.