beatag Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 1 Marca 2022 Chudziak podawała w fotorelacji faktycznie szklanki ale i wagę mąki w szklance +-Foremki mam takie same jak ona dlatego dopytuje o tą ilość mąki i proporcjonalnie ilość wody chociaż wiadomo,ze ta ilość wody też jest +- ale w niektórych przepisach gramy i ml mają podobno znaczenie Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 1 Marca 2022 Zważyłam raz jeszcze i bije się w piersi . Szklanka mąki żytniej to ok 116 gramów a pszennej 135 gramów więc mniej niż wtedy zaważyłam . Więc wysyłam update zdjęciowy choć w gruncie rzeczy te różnice wagowe nie są chyba bardzo istotne - jak nie mieści Ci się w foremce to zredukuj wszystko proporcjonalnie Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 2 Marca 2022 Wielkie dzięki -spróbuje powiększyć proporcjonalnie te składniki np 4,5 szkl mąki żytniej i 3 szkl mąki pszennej +ok 70g mąki z zakwasu i z . takiej ilości upiekę 2 chlebki .Na pewno Twój jest trochę wyższy bo mnie z tej ilości mąki to wychodzi ciasta tak po mniej niż pół foremki ale gotowy chlebek jest po brzegi Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.