Jump to content
Przypominam Państwu, iż celem ochrony naszych unikatowych zasobów, dostęp do działu z recepturami branżowymi możliwy jest dopiero po osiągnięciu liczby co najmniej 35 postów na forum. ×

Recommended Posts

Kolego te zdjęcia wyglądają jak rendering , najbardziej mnie zastanawia jak wnosisz i wynosisz ta palmę co stoi z lewej strony -musi sporo ważyć , taki pomysł miał mój sąsiad  z palmami, oczywiście nie wytrzymały do końca czerwca po wystawieniu ich w końcu marca .Okna , które widać nad linia ogrodzenia raczej w tej formie nie są spotykane w Polsce , najbardziej podoba mi się gaśnica wisząca przed piecem chlebowym jest tam potrzebna .Reasumując  ten super obrazek , miejsca mało , brak przestrzeni roboczej ale , jeśli wykonałeś to naprawdę  to gratulacje , ta kombinacja desek tarasowych z płytami kamiennymi lub gresowym wymaga sporo wiedzy budowlanej i umiejętności tak więc skąd u Ciebie pojawiło się tyle pytań i wątpliwości . To zadaszenie ze szkła jak domniemam , musi sporo ważyć ( oczywiście nie jest to zarzut ani też zazdrość ) dużo pracy technologii , miałeś obawy o ciągi w kominach , czy nie obawiasz się tej płyty szkła nad  tym grilo -kombajnem ? To spore wyzwanie dla tych podpór które widać ,jak to się zachowa pod obciążeniem śniegiem - może u Ciebie niema opadów śniegu .Wybacz moje spostrzeżenia ,  ale  przedstawione zdjęcia są doskonałe, nie spotykane  na forum ,  pochwała dla fotografa . Całość jest estetyczna  ale wygląda na nie praktyczną , gratulacje  za wykonanie i konsekwencję , nad formą i zdobieniami nie dyskutuję to wola  i wyobrażnia wykonawcy. Pozdrawiam P.S. zastanawiałeś się czy  elementy drewniane wytrzymają w czasie zmiennej i deszczowej pogody ?

Edited by Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
  • 3 weeks later...

Kolego te zdjęcia wyglądają jak rendering , najbardziej mnie zastanawia jak wnosisz i wynosisz ta palmę co stoi z lewej strony -musi sporo ważyć , taki pomysł miał mój sąsiad  z palmami, oczywiście nie wytrzymały do końca czerwca po wystawieniu ich w końcu marca .Okna , które widać nad linia ogrodzenia raczej w tej formie nie są spotykane w Polsce , najbardziej podoba mi się gaśnica wisząca przed piecem chlebowym jest tam potrzebna .Reasumując  ten super obrazek , miejsca mało , brak przestrzeni roboczej ale , jeśli wykonałeś to naprawdę  to gratulacje , ta kombinacja desek tarasowych z płytami kamiennymi lub gresowym wymaga sporo wiedzy budowlanej i umiejętności tak więc skąd u Ciebie pojawiło się tyle pytań i wątpliwości . To zadaszenie ze szkła jak domniemam , musi sporo ważyć ( oczywiście nie jest to zarzut ani też zazdrość ) dużo pracy technologii , miałeś obawy o ciągi w kominach , czy nie obawiasz się tej płyty szkła nad  tym grilo -kombajnem ? To spore wyzwanie dla tych podpór które widać ,jak to się zachowa pod obciążeniem śniegiem - może u Ciebie niema opadów śniegu .Wybacz moje spostrzeżenia ,  ale  przedstawione zdjęcia są doskonałe, nie spotykane  na forum ,  pochwała dla fotografa . Całość jest estetyczna  ale wygląda na nie praktyczną , gratulacje  za wykonanie i konsekwencję , nad formą i zdobieniami nie dyskutuję to wola  i wyobrażnia wykonawcy. Pozdrawiam P.S. zastanawiałeś się czy  elementy drewniane wytrzymają w czasie zmiennej i deszczowej pogody ?

Mieszkam w UK Londyn tutaj akurat nie ma az takich temperatur (max -10c 2x w roku) a palma jest na stale w podlozu boki ocieplone styropianem zeby nie dostala za bardzo w zimie, i dodatkowo owijam ja na zime zeby zabezpieczyc.

Dzieki za naprawde mile slowa, wykonanie bylo z bardzo dobrym przyjacielem pracuje w oknach wiec dach byl jego pomyslem ktory sam wykonal z pomoca moja, cala konstrukcja aluminiowa i duza tafla grubego szkla potrzymywana slupami 10x10cm za grilem jest domek z blachy na rozne narzedzia gdzie jest tez wspierany dach do tego domku.

Pytania byly bo tak naprawde polaczenie wiedzy przyjaciela jak i moja dala duze rezultaty lecz wlasnie ani ja ani on nie wiedzielismy dokladnie jak stworzyc ciag kominowy, szczerze wszystko bylo robione prawie z odpadow deski ktore widzisz sa to deski ciete 4x0.5 cm z parapetow drewnianych popularnych w Angli zaimpregnowane olejem. Cegly dostalem od znajomego dol wymurowany z prawie 4 gatunkow cegiel dlatego wlasnie jest zaslonienty membrana i ramkami drewnianymi. Reszta a dokladnie 270 cegiel poszly na gore, plyty marmurowe tez doslownie ze smietnika przyciete szlifierka i przetarte papierem sciernym na koniec impregnat do kamienia (tak to chyba sie poprawnie nazywa).

Slupy boczne od grila rowniez wyrzucone i zabrane do kolejnego uzytku, ogolnie wiekszosc zastosowanych materialow byla za darmo, drewno i aluminowa rama pod szybe tak naprawde byla zakupiona jezeli chodzi o material. Reszta jak piec do pizzy umywalka i wklad do grilla jak i rury wentylator dodatkowo zakupione ogolnie suma liczac od podstawy gdzie wylana plyta 2800x1000x40cm to koszt wyszedl okolo 8-11tys zl.

Całość jest estetyczna  ale wygląda na nie praktyczną

Szczerze moze i wyglada ale robilem kilka pizzy jak i grilow nie moge powiedziec ze jest nie praktyczny miejsca wystarczajaco jak dla mnie. 

P.S. zastanawiałeś się czy  elementy drewniane wytrzymają w czasie zmiennej i deszczowej pogody ?

Tak zastanawialem sie, zastosowalem olej farbe i silikon zeby jak najbardziej zabezpieczyc drewno wiadomo to bedzie trzeba czesto powtarzac jak jest to z tarasem drewnianym ale mysle ze warto jest o to zadbac.

Zdjecia robione przezemnie, naprawde dziekuje za taka super odpowiedz naprawde mile slowa, to pocieszajace ze 2 lata z duzymi przerwami i pieniadze jak i czas nie poszly na marne.

Pozdrawiam

Edited by xxroboxx

Kolego , dzięki za odpowiedz , mój  "nos " budowlańca , jednak mnie  nie zawiódł , szczegóły które opisałem , przemawiały za tym ,że obiekt jest położony poza Polską .Ma  nadzieje ,że się nie  poczułeś dotknięty tą vivisekcją zdjęcia i tematu , nawyk zawodowy . Jeszcze raz gratulacje.

Wojciech Pacan

Kolego , dzięki za odpowiedz , mój "nos " budowlańca , jednak mnie nie zawiódł , szczegóły które opisałem , przemawiały za tym ,że obiekt jest położony poza Polską .Ma nadzieje ,że się nie poczułeś dotknięty tą vivisekcją zdjęcia i tematu , nawyk zawodowy . Jeszcze raz gratulacje.

Nie spokojnie, bardziej więcej dobrych zdań na temat projektu które cieszyły oko. Dzięki pozdrawiam