fantomek Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Nie mogę znałeść ale chyba gdziea wiedzialwm warto byłoby zebrać temperatury środka wyrobów po parzeniu/pieczeniu npPolędwica sopocka - 60stBoczek-72st.Piers z indyka - 72stKielbasa-68?Szynka-68?Etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Co chcesz zbierać? Chyba 99,9 % wyrobów ma 68-72 st. C w środku, a 60 polędwicy to indywidualna sprawa robiącego. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Co chcesz zbierać? Chyba 99,9 % wyrobów ma 68-72 st. C w środku, a 60 polędwicy to indywidualna sprawa robiącego. Tu kol. Paweł ma rację natomiast dolną temp. 68C przyjmuje się dlatego, że po wyjęciu z parzenia temp. w mięśniu jeszcze urośnie ok 2-3C, w przypadku pierzastych zalecałbym stosowanie nieznacznie wyższej temp. żeby mieć pewność (ja stosuję 74C). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Kol. chce zbierać bo nie każdy ma intuicję, wiedzę, doświadczenie i myślenie. Robi jak w instrukcji pisze i nie zastanawia się po co to. Nie wszyscy żyją kiełbasą jak inni :D Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Nie wszyscy żyją kiełbasą jak inni Kolega jest na forum dłużej o trzy lata ode mnie, to chyba bardziej żyje kiełbasą? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 . Nie wszyscy żyją kiełbasą jak inni :D Ja to jeszcze jem chleb wędzonki, warzywa , sery i ryby i piję sorry ale nie mogłem się powstrzymać Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Nie wszyscy żyją kiełbasą jak inniKolega jest na forum dłużej o trzy lata ode mnie, to chyba bardziej żyje kiełbasą? Ale długoś bycia na forum nie jest wyznacznikiem znania się i rozumienia co się robi. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Średnio co dwa tygodnie coś wędzę czy pekluję i do dzisiaj za każdym razem sprawdzam ile sypać peklosoli czy jaka temp. w środku wyrobu (ściągawka wisi na ścianie przy kuchence).Żyjemy co raz szybciej, co raz więcej informacji w około. Czasem robi się kilka rzeczy na raz. Bezpieczniej spojrzeć niż z roztargnienia coś zepsuć.Życie to nie podstawówka aby wykuwać wszystko na blachę. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) Średnio co dwa tygodnie coś wędzę czy pekluję i do dzisiaj za każdym razem sprawdzam ile sypać peklosoli czy jaka temp. w środku wyrobu (ściągawka wisi na ścianie przy kuchence).Żyjemy co raz szybciej, co raz więcej informacji w około. Czasem robi się kilka rzeczy na raz. Bezpieczniej spojrzeć niż z roztargnienia coś zepsuć.Życie to nie podstawówka aby wykuwać wszystko na blachę.Nie dramatyzuj, jak ktoś nie może zapamiętać dwóch liczb 68-72 to rzeczywiście może zapisać i przykleić na lodówce ale nie mówimy tu o całych recepturach. Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Boczek parzę do 74 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Boczek parzę do 74 I musiałeś spojrzeć na kartę, czy pamiętasz? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 I musiałeś spojrzeć na kartę, czy pamiętasz? :D [Dodano: 08 kwi 2022 - 15:25]Patrz, zostało coś w głowie Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 i piję A co? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Smaczne rzeczy . Niekiedy nie pamiętam Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Jak zaczynasz to wiesz co pijesz Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Jak zaczynasz to wiesz co pijesz On pamięta co pije,a nie pamięta co pił. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.