Skocz do zawartości

Ściągawka temperatur wewnatrz


fantomek

Rekomendowane odpowiedzi

Co chcesz zbierać? Chyba 99,9 % wyrobów ma 68-72 st. C w środku, a 60 polędwicy to indywidualna sprawa robiącego.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Co chcesz zbierać? Chyba 99,9 % wyrobów ma 68-72 st. C w środku, a 60 polędwicy to indywidualna sprawa robiącego.

Tu kol. Paweł ma rację :thumbsup: natomiast dolną temp. 68C przyjmuje się dlatego, że po wyjęciu z parzenia temp. w mięśniu jeszcze urośnie ok 2-3C, w przypadku pierzastych zalecałbym stosowanie nieznacznie wyższej temp. żeby mieć pewność (ja stosuję 74C). 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie wszyscy żyją kiełbasą jak inni

Kolega jest na forum dłużej o trzy lata ode mnie, to chyba bardziej żyje kiełbasą? 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Średnio co dwa tygodnie coś wędzę czy pekluję i do dzisiaj za każdym razem sprawdzam ile sypać peklosoli czy jaka temp. w środku wyrobu (ściągawka wisi na ścianie przy kuchence).

Żyjemy co raz szybciej, co raz więcej informacji w około. Czasem robi się kilka rzeczy na raz. Bezpieczniej spojrzeć niż z roztargnienia coś zepsuć.

Życie to nie podstawówka aby wykuwać wszystko na blachę.

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Średnio co dwa tygodnie coś wędzę czy pekluję i do dzisiaj za każdym razem sprawdzam ile sypać peklosoli czy jaka temp. w środku wyrobu (ściągawka wisi na ścianie przy kuchence).

Żyjemy co raz szybciej, co raz więcej informacji w około. Czasem robi się kilka rzeczy na raz. Bezpieczniej spojrzeć niż z roztargnienia coś zepsuć.

Życie to nie podstawówka aby wykuwać wszystko na blachę.

Nie dramatyzuj, jak ktoś nie może zapamiętać dwóch liczb 68-72 to rzeczywiście może zapisać i przykleić na lodówce ale nie mówimy tu o całych recepturach. Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Boczek parzę do 74 :tongue:

I musiałeś spojrzeć na kartę, czy pamiętasz? :D

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

I musiałeś spojrzeć na kartę, czy pamiętasz? :D

:D :D :D:clap:


[Dodano: 08 kwi 2022 - 15:25]

Patrz, zostało coś w głowie :D

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.