sverige2 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) Pisałem o tym "zamienniku" wiele lat temu .Electro to nie ma znaczenia mniejsze czy większe chlebki. Oprócz tego że chlebek dłużej zachowuje świeżość dzięki zastosowaniu "Pure ziemniaczanego" to uważam że również wpływa ono na poprawę smakowitości chlebka. Na 1 keksówkę, dodaję do mąki jedną czubatą łyżkę pure ziemniaczanego . Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez Maxell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 @sverige2, mniejsze dla skorki , a ja poprostu nie pieklam takich , zaczelam piec taki Sivonowy glownie i Naszego forumowego SP qba69 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Electro, po wypróbowaniu wyrobów różnych producentów Pure ziemniaczanego, stwierdziłem że najlepsze jest to najtańsze niemieckie za 15 koron, z Lidla, bo nie posiada wielu tych zbędnych w chlebie dodatków. Pure Feliksa jest np. dwa razy droższe, a zupełnie nie odpowiada mi smakowo po dodaniu go do wypiekanego chleba. Warto wypróbować, niezależnie od rodzaju wypiekanego chlebka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 @sverige2, nie kupuje takich produktow a do Lidl nie mam po drodze Jak co to ziemniaki zazwyczaj mam w domu , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Zupełnie inny smak jest Electro z ugotowanym i startym na tarce ziemniakiem, a inny (uważam że lepszy) z puree ziemniaczanym, o wygodzie nie wspominając, to dwa całkowicie różne smaki chleba, choć być może to tylko sugestia, jednak jak zwykle, co kto lubi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nudziarz Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Następnym razem musze dodać puree ziemniaczane. Do głowy mi nie przyszło by tak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 To doskonały sposób Nudziarzu, stosuję tą metodę od baaaarrrdzo dawna, z doskonałym skutkiem. Dodaję puree ziemniaczane do wszystkich absolutnie wypieków typu chlebowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Dodaję puree ziemniaczane do wszystkich absolutnie wypieków typu chlebowego .Zawsze to trochę więcej chemii Zrób sam puree ziemniaczane to dopiero poczujesz różnicę pomiędzy tym sklepowym a własnym. Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Bardzo smakuje mi to niemieckie z Lidla, zrobiłem się leniwy na stare lata Mariuszu, a wyznaję swe credo życiowe którego do dni ostatnich nie zmienię, że "Można wszystko" (no prawie ), byle z umiarem. Mam siostrę rodzoną tzw. "Oszołomionego ekologa" i to mi w zupełności wystarcza, a czasami troszkę 'trucizny", no hmmm, inaczej trzeba by było przestać oddychać i umierać zdrowo .Ps. Puree ziemniaczane z masełkiem i mleczkiem, ale to do tzw. bezpośredniej konsumpcji obiadowej i nie tylko, uwielbiam po prostu puree ziemniaczane, i robię je bardzo często (jest tuczące, tak, tak, wiem o tym ). W Szwecji od lat używam głownie sypkiej odmiany ziemniaka "King Edward", a w Polsce moim faworytem jest bardzo podobna "Irga", a kiedyś, kiedyś, zapomniana już dziś wspaniała odmiana "Alma", bardzo biała, bardzo sypka i bardzo smaczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Sverige , musze kupic to piuree , sama nie przepadam za taka forma ziemniakow ale moj TZ owszem , bedzi emniej roboty proszek woda prawie przemyslowo Wiem ze co niektorzy Polacy co robia pierogu ruskie na sprzedaz uzywaja . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) Przekonasz się Electro że Lidlowe puree jest naprawdę bardzo smaczne a do pieczenia chleba niezastąpione. Powiem Ci tak, wczoraj do kotlecików rybnych i surówki z kiszonej kapusty, zrobiłem puree z ziemniaków King Edward, masła Irlandzkiego niesolonego, oraz mleka, i jako smakosz oraz koneser muszę przyznać obiektywnie, że to gotowe puree z Lidla, smakowo, oraz swą kremową konsystencją smakuje mi o wiele bardziej, i uważam go za lepsze. Posiada ono już w sobie dodatek mleka i tłuszczu, ale ja dodaję do niego i tak masełko Irlandzkie, mleko 3%, plus nieco wody. Czasami dodaję też posiekany koper. Co tam dużo gadać, "Niebo w gębie" . Ps. Nudziarzu, najmocniej Cię przepraszam, jeżeli uważasz ten post za zbędny, możesz go śmiało usunąć.Pozdrawiam Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Sverige , ja nie przepadam za piuree ogolnie ..kupie kiedy jak bede miala po drodze do LIdl.Na razie szuka jakiegos dobrego przepisu na grecki chleb wiejski z maka kukurydziana , mialam dobry przepis ale sie gdzies zapodzial ( byl z neta ale nie moge odnalesc ) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Na razie szukam jakiegoś dobrego przepisu na grecki chleb wiejski z mąką kukurydzianą , miałam dobry przepis ale się gdzieś zapodział ( był z netu, ale nie mogę odnaleźć ). Do wyboru, do koloru Electro . https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Grecki+chleb+wiejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Do wyboru, do koloru Electro . https://www.google.c...ichleb wiejski Potrafie szukac w internecie , zaden z tych , jak by to bylo tak proste to bym juz dawno piekla Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Wymagająca jesteś Electro . Jednak tak czy inaczej, przepisów na Grecki chlebek z mąką kukurydzianą są setki, a który Tobie akurat przypadł do gustu, Bóg Jeden raczy wiedzieć ? To jest bardzo proste pieczywo, więc nic innego tylko samemu pod swój gust coś wykombinować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 26 Kwietnia 2022 @sverige2, chleb byl z jakiegos przepisu po grecku , dlatego ciezko mi go znalesc , byl rowniez troche zmodyfikowany , bede dalej szukac ..do skutku na razie zadowalam sie innymi chlebami. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.