Jump to content

Spotkanie towarzyskie Chłapowo - 16-19 czerwca 2022 r. - Powroty

Recommended Posts

Bawią się bardzo dobrze. Odpoczywają, spacerują. Wszyscy zadowoleni i weseli.

Puszki z rybą już gotowe.

Wpadłam i spotkałam dawnych i nowych celebrytów!

Jesteście cudowni.

Miłego pobytu nad morzem.

Edited by Alltid

A my z Ewcią już w domciu . Po raz pierwszy droga powrotna trwała tylko 4 godź  :thumbsup: Wielkie podziękowania dla organizatorów i gospodarzy  :clap:  :clap:  :clap:  -jak zwykle perfekcyjnie przygotowane Spotkanie .Wszystkim Wam drodzy uczestnicy {tym znanym i dopiero poznanym} za humor . koleżeńskość za wspólną radość spędzania czasu :D  :D  :D . Aby do następnego spotkania . Pozdrawiamy Wszystkich serdecznie  Ewa i Marek

W domu byłam już przed 13:00.

Wczesny wyjazd - o 6:00 rano - bardzo się opłacił.

Na drogach w zasadzie luzik, za wyjątkiem długiej kolumny samochodów wojskowych, ze słowackim pilotem, które transportowały w kierunku przejścia w Gorzyczkach potężne działa.

Całą drogę, 600km , pokonałam w 6h i 45 min, z tankowaniem i dwoma krótkimi postojami.

Wróciłam naładowana energią; dobrą energią uczestników spotkania, gospodarzy i miejsca.

Wspaniałe, unikatowe rozmowy, niesłychana życzliwość i coś w klimacie: "śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą".

Poznałam kilku nowych zlotowiczów, wspaniałych, ciekawych ludzi, odwiedzili nas też znajomi z poprzednich zlotów i trochę z nami pobyli.

Dziękuję Wszystkim Uczestnikom zaś szczególnie Maxellowi i Barbarze za ogromny trud organizacji i codziennego ogarniania aktywności.

Jak wszystkie spotkania organizowane przez Maxella i ten był tematyczny, tym razem przeróbka ryb.

Tego typu spotkania są jak perły, nizane na sznur wspomnień naszego życia.

Myślę, że Wszyscy uczestnicy byli zadowoleni, nawet pewien "zajączek", który nie mógł oprzeć się atmosferze i trochę upił miodku  :frantics:

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Jedyne 7,5 godz i jesteśmy w domciu.Zmęczeni ale szczęśliwi. Dziękujemy z całego serca za zorganizowanie kolejnego, cudownego zlotu i za możliwość spędzenia tego czasu z Wami.

Do zobaczenia w Chłapowie za rok.

W imieniu

Kasi,Jarka,Honoratki - Alinka

A Nam udało się dotrzeć do domu w miarę znośnie ale szczęśliwie. 

Dziękuję  Maxell'owi  oraz Basi za ogromny wkład w organizacji spotkania. 

Dziękuję Wszystkim biesiadnikom i tym którzy przybyli poraz pierwszy bo to My tworzymy klimat. 

Jak zawsze było cudownie i smacznie. :clap: :clap:

Na samą myśl "czarnego" pojawia się banan na ustach  :facepalm:  :D  :tongue:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Na samą myśl "czarnego" pojawia się banan na ustach     

Czy wyjaśniło się już, kto robił tę kaszankę, która wyladowała na grillu???  :frantics: 

Była nieprzyzwoicie przepyszna  :tongue:  

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Po 15 godzinach ciężkich bojów w naszych kochanych pociągach, razem z Agusią dotarliśmy do domu, zmęczeni, ale za to zadowoleni.

Dziękujemy serdecznie za możliwość podpatrzenia sztuki kulinarnej, zwłaszcza mistrzów grilla, którzy zachwycili nas ogromem wiedzy, pokazali parę trików które na pewno wykorzystamy. :)

Oprócz miłych wspomnień, przywieźliśmy dużo piasku i muszelek :)

Dziękujemy organizatorom i wszystkich serdecznie pozdrawiamy :)

Bezpiecznych powrotów ! :) 

Dziękujemy WAM za wspaniały klimat i świetną zabawę.

Specjalne podziękowania dla Basi, MAXELL'a i Wszystkich, którzy aktywnie działali w zadaniach zlotowych.

SUPER SPECJALNE PODZIĘKOWANIA dla WILLI PARYS i jej obsady.

a co do drogi powrotnej to zgroza na drodze i gigantyczne korki.

MIRKON

Ogromne podziękowania Organizatorom i Gospodarzom spotkania :clap:  :clap:  :clap:

za wspaniały klimat i świetną zabawę  :frantics:

pozdrawiam Wszystkich serdecznie 

Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany 

Dziękuje wszystkim za spotkanie  :)

p.s.makrela w pomidorowym sosie rewelacja,mi trafiła się taka rybka co ości miała bardzo miękkie kruchutkie,o wędzonej makreli nawet nie wspominam skóra została wręcz wylizana  :)

Dotarliśmy do domu cali i zdrowi :)

Dziękujemy Maxellowi za zorganizowanie spotkania  :thumbsup:

Wszystkim uczestnikom  za spotkanie, rozmowy, degustacje  :D , cieszymy się z nowopoznanych członków WB  :)

Ani i Maciejowi oraz obsłudze za pyszne jedzonko, towarzystwo :clap:

Jeszcze raz dziękujemy i do zobaczenia  :)

Edited by Wieloś
wieloś

My również już w domu pomimo ulewy jaka nam towarzyszyła od Gdańska aż do Łodzi. Dziękujemy Organizatorowi za wspaniałe spotkanie,

Uczestnikom za wspaniały klimat,  wspólną współpracę w tematycznych warsztatach, biesiadach i różnego rodzaju 

prowadzonych rozmowach. Sczególne podziękowania dla Basi, która zawsze była na "posterunku".

Nie chcę również ujmować czegokolwiek właścicielom Ośrodka , którzy jak co roku perfrkcyjnie nas ugaszczają.

Do zobaczenia w przyszłym roku. :thumbsup:  :clap:

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Prawdopodobnie mieliśmy najbliżej do domu .... ale i tak droga zabrała nam 2,5 godziny.

Wyrazy szacunku dla organizatorów i gospodarzy zlotu.

Dziękujemy za miłe przyjęcie ..... to był nasz debiut na zlocie.

Fantastyczna atmosfera, wspaniali ludzie ...... bawiliśmy się wybornie.

pozdrawiamy 

Ela i Marek

@halusia@, dnia 19 Cze 2022 - 21:19, napisał:snapback.png

Na samą myśl "czarnego" pojawia się banan na ustach     

Czy wyjaśniło się już, kto robił tę kaszankę, która wyladowała na grillu???   :frantics:

Była nieprzyzwoicie przepyszna

Aniu, jeśli chodzi o Czarne czyli ""czanego fiuta "  :facepalm: to sprawcą tego wyrobu jest Wojciech Brat  :D

Edited by @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Bardzo dziękujemy Maxellowi za organizację wspaniałego spotkania. Dziękujemy równiez Wszystkim uczestnikom tego spotkania. Dziękujemy równiez Mackowi i Jego wspaniałej ekipie. Pozdrawiamy Wszystkich uczestników i do zobaczenia.

Dziękujemy bardzo za możliwość uczestniczenia w tak pięknie zorganizowanym zlocie  :clap:  (Maxell, Basia).

Maćko, Ania, dziewczyny jak zwykle pełna perfekcja w całym zakresie, dziękujemy .

Dla wszystkich uczestników zlotu podziękowania za atmosferę i smakołyki.

Do następnego roku :):frantics: 

Napisałem w innym temacie ale gdzies zaginęło.

Serdeczne podziękowanie Dla Kolegi Maxella i jego małżonki Barbary za przygotowanie wspaniałego spotkania.Bylo super miłe zabawy miłe rozmowy tańce,warsztaty kulinarne.Podziękowanie dla Ani i Maćka za gościnę.Wszystkim.,którzy uczestniczyli w spotkaniu dziękiję za super zabawę.

Mirku dziękuję było super!!!Jak dla mnie to tylko jedzenia bylo za dużo!

W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.

Ja też przyłączam się do chóru podziękowań za wspaniałe spotkanie dla organizatorów, gospodarzy i całego przemiłego grona uczestników.

Nie skorzystałem z rad doświadczonych kolegów i w powrót wybrałem się dopiero o godz. 10. Na wstępie pan G. przewiózł mnie po okolicznych szutrówkach. Wliczając godzinną wizytę w Tczewie cała podróż zajęła 13h.

Wybaczcie, że piszę dopiero dziś, gdyż powrót urozmaiciłem sobie wizytą w szpitalu i dopiero teraz mam nieco siły coś skrobnąć.