Skocz do zawartości

Wątróbka z kurczaka duszona z gruszkami i cebulą


Rekomendowane odpowiedzi

Wątróbka z kurczaka duszona z gruszkami i cebulą

 

75 dag gruszek (półtwardych),

25 dag wątróbki z kurczaka,

1 duża cebula,

1 łyżka suszonego majeranku,

3 łyżki masła,

2 łyżki mąki pszennej

sól i pieprz do smaku.

 

Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Wątróbkę opłukać, namoczyć na 45 min. w mleku. Osączyć i osuszyć. Usunąć błonkę. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać masło. Obsmażyć na nim wątróbkę z obu stron przez ok. 4 min. Dodać cebulę. Smażyć nadal, do jej zeszklenia. Posypać majerankiem. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić gruszki. Dusić na małym ogniu do miękkości. Podawać z białym pieczywem lub frytkami.

Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1925-w%C4%85tr%C3%B3bka-z-kurczaka-duszona-z-gruszkami-i-cebul%C4%85/
Udostępnij na innych stronach

Bahus wystarczy. Mam zacząć wklejać przepisy? wklej zdjęcie, powiedz jak to robiłeś a nie klepiesz jak papuga

 

PS. mam w ulubionych 10 portali z przepisami

Pozdrawiam Paweł

Wątróbka z kurczaka duszona z gruszkami i cebulą

 

75 dag gruszek (półtwardych),

25 dag wątróbki z kurczaka,

1 duża cebula,

1 łyżka suszonego majeranku,

3 łyżki masła,

2 łyżki mąki pszennej

sól i pieprz do smaku.

 

Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Wątróbkę opłukać, namoczyć na 45 min. w mleku. Osączyć i osuszyć. Usunąć błonkę. Obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać masło. Obsmażyć na nim wątróbkę z obu stron przez ok. 4 min. Dodać cebulę. Smażyć nadal, do jej zeszklenia. Posypać majerankiem. Doprawić solą i pieprzem. Wrzucić gruszki. Dusić na małym ogniu do miękkości. Podawać z białym pieczywem lub frytkami.

Na taka ilość gruszek tylko 25 dag wątróbki :question: Mam nadzieje,ze zmiana proporcji(50 dag)wątróbki nie zaszkodzi.
Pozdrawiam gorąco.

Zwróć uwagę, że tu chodzi o 75dag owoców nieprzetworzonych. Po obraniu i usunięciu gniazd nasiennych pozostanie dużo mniej.

Bahus

Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza.

Bahus wystarczy. Mam zacząć wklejać przepisy? wklej zdjęcie, powiedz jak to robiłeś a nie klepiesz jak papuga

 

PS. mam w ulubionych 10 portali z przepisami

To dlaczego na nich nie siedzisz tylko tutaj krytykujesz? Nie wiem czy posiadasz odpowiednie kompetencje aby decydować czy wystarczy czy nie. Myślę, że ich nie posiadasz a zatem pozwól, że sam zadecyduję.

Bahus

 

PS. Ponieważ jesteś bardzo miły i sympatyczny mogę Ci podać jeszcze 132 linki do portali kulinarnych. Pewnie znajdziesz takie bez "papug"

Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza.

Nie wiem czy posiadasz odpowiednie kompetencje aby decydować

Bahus Ty mimo wieku bardzo nerwowy jesteś :wink: /i do tego taki zero -jedynkowy/,Twoich kompetencji na tym forum nikt nie sprawdza , jak na razie , na Zlocie będzie okazja się wykazać :grin:

Tomuś

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.