Bahus Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 31 Października 2008 Zraziki siekane z wątroby wieprzowej 40 dag wątroby wieprzowej 2 czerstwe bułki kajzerki 100 ml mleka 2 jajka 2 średnie cebule 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 łyżki masła 15 dag mąki pszennej 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1/4 łyżeczki suszonego majeranku gałka muszkatołowa, sól i pieprz do smaku Bułki namoczyć w mleku. Odcisnąć. Zemleć wraz z wątrobą maszynce do mięsa. Dodać jajka, cebulę, mąkę, natkę pietruszki, majeranek, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku. Wyrobić na jednolitą masę. Formować niewielkie zraziki. Gotować w osolonej wodzie ok 10 min. Przełożyć na półmisek posypać posiekanym szczypiorkiem i polać stopionym masłem. Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1926-zraziki-siekane-z-w%C4%85troby-wieprzowej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.