Jump to content

Recommended Posts

Dzisiejsze słoiki

 

Ryba po grecku

post-112891-0-51612200-1669755459_thumb.jpg


[Dodano: 29 lis 2022 - 22:00]

Ryba po japońsku

 


[Dodano: 29 lis 2022 - 22:04]

A że zostało trochę filetu to "po warszawsku" na kolację,choć nazwa raczej chybiona

 

 


[Dodano: 29 lis 2022 - 22:06]

coś krzywo :D

post-112891-0-33237400-1669755614_thumb.jpg

post-112891-0-91624700-1669755858_thumb.jpg

  • Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Wyglądają świetnie :clap: :clap: :clap:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

 pierogi

 

Bardzo apetycznie wyglądają  i zapewne tak smakują  :thumbsup:  :)

[Dodano: 03 gru 2022 - 21:45]

Ryba po grecku,  po japońsku

 

Martyńka,

również przyrządzam obie potrawy, ale nigdy w słoiczki tzn. jemy tylko na świeżo.

Mam pytanie, czy te słoiczki pasteryzowałaś? 

Edited by ReniaS

Nie,nie... źle odebrałaś albo ja źle odczytałam :)

Pierogi na świeżo jemy, czyli dziś jadł każdy ile chciał a reszta do zamrażarki.

Dużo robię w słoiki ale nie pierogi ;)

Przegotowuje krótko w garnku,studzę, do woreczków i zamrażam.

 

 

Nie,nie... źle odebrałaś albo ja źle odczytałam

Przecież pytanie dotyczy ryby po grecku  :facepalm:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Dziękuję za informację  :)

Pytam, ponieważ w tym roku  na święta

jestem zmuszona wszystko przygotować sobie wcześniej ;)

Co roku się nie wysilam świątecznie i przygotowuje co się da wcześniej :)

Ryby już w słoikach,100 pierogów(ruskie i z grzybami i kapustą)

Za dwa tygodnie(trochę późno ale cóż) bigos i wędzonki.

Ryb w słoikach nie trzymam za długo,koło miesiąca.Jakoś nie ufam warzywom :)

[Dodano: 04 gru 2022 - 15:18]

@Martyńka, jaki stosunek ziemniakow do twarogu?

Lubię więcej twarogu więc około 2 kg gotowanych ziemniaków a twarogu było dokładnie 1,25kg i podsmażona cebulka.Twaróg półtłusty.

Edited by Martyńka
Dziekuje,ja tez lubie wiecej twarogu ,tylko daje tak mniej wiecej na oko mam 600 g twarogu .najgorsze to walkowanie ciasta ,,od niedawna urzywam maszynki do makaronu to mi TZ pomaga bo u mnie brak sily w rekach . Dobrze ze nas tylko 4 osoby . Kiedys w domu byl proszony obiad dla znajomych prawie 300 zrobilam ale mialam polowe lat i maszyne do walkowania:-)

Powiem tak, dla mnie najgorsze zawsze było wyrobienie ciasta,ale wprawy nabrałam i jest ok.Jak piszesz łapki słabe więc robię z kilograma mąki,jak wyrobię na pierogi robię następny kilogram.Staram się wyrobić ciasto na "pupcie niemowlaka",ciepłe i delikatne :facepalm:

U mnie też cztery a wydaje się że osiem do pierogów :D

A ja tak jak i Electra choć wiem że również wiele innych osób, do wałkowania ciasta na pierogi już od wielu lat używam tylko i wyłącznie maszynki do makaronu "Marcato Atlas 150", wspaniałe rozwiązanie, kiedyś ciasto wyrabiałem w robocie kuchennym "Kenwood Major Major", jednak obecnie używam malaksera "Ninja", dzięki temu ciasto wyrabia się szybciej, jest pulchne i doskonale napowietrzone :D:thumbsup: .

Tutaj przykład robienia ciasta na pierogi "Malakserem", co prawda innej marki niż "Ninja", ale wykonanie ciasta wygląda dokładnie identycznie. Z tą tylko różnicą że ja zamiast masła dodaję oleju rzepakowego, ale to nie ma żadnego znaczenia, wybór jest dowolny, a jakość ciasta zawsze znakomita. Ciasto jest miękkie, elastyczne, napowietrzone i bardzo dobrze się skleja podczas lepienia pierogów :D:thumbsup:.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.