Morfeusz Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Wyrób ten robiła moja babcia, nazywała to "czarny", słyszałem też określenie 'fiut warszawski".Składniki które pamiętam to, krew, słonina pokrojona w kostkę, chyba bułki suche, skóry wieprzowe.Jeśli ktoś z kolegów wie o co mi chodzi, to bardzo proszę o przepis. Cytuj OJCIEC MA ZAWSZE RACJĘ, NAWET JAK..... NIE MA RACJI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Grudnia 2022 To jest czarne, czyli tzw. kiszka łódzka. mamy tutaj kilka przepisów na ten przysmak. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Poczytaj w moim kąciku temat.... Czarny Fiut w ramach akcji #zostańwdomu.Nie chce mi się link wkleić, sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 8 Grudnia 2022 (edytowane) Nie chce mi się link wkleić Alinko...FIUT_Alinki Edytowane 8 Grudnia 2022 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 8 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Fiut Alinki to bułczanka ,chyba śląski wyrób Jadłem ją kiedyś ,w smaku była dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 8 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 8 Grudnia 2022 Dziękuję za odpowiedzi, dzięki Maxell znalazłem przepis. Cytuj OJCIEC MA ZAWSZE RACJĘ, NAWET JAK..... NIE MA RACJI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.