Jump to content

Recommended Posts

A po takiej tarczy zostanie takie satynowe, czy wybłyszczone?

Tak czy inaczej dziękuję za radę.

I czekam na kolejne w przyszłości, bo wiem że mogę na Was liczyć :hug:

Ps. A sam spaw? Dobrze, czy niedobrze?

W dniu 28.01.2024 o 12:52, BazylWidzew napisał(a):

trochę nierówny

Bazylu, nierówność jest przy brzegu spawu robionego samym palnikiem bez druta (elementy były cacy docięte). Nie wiem czy taki sposób spawania to przyczyna tej nierówności.

Kominek z główną rurą będzie spawany z drutem, to zobaczymy czy ta nierówność też będzie.

Pozdrawiam.

No muszę się pochwalić.

Zdobyłam 5 litrów białego złota. Z tego powstał twaróg pełnotłusty  (nie zbierałam nic śmietanki). 

Twarogu było ponad 1,2 kg (palce lizać). Z tego powstał sernik z kruszonką.

mms_img1676515073.jpg.be06516df1420498e7b44e69b1506bac.jpg

Do sernika tym razem nie dodawałam "robaczków", tylko podawałam z sosem żurawinowym własnej produkcji.

A sos to tylko żurawina, trochę cukru (ma zostać smak żurawiny, cukier ma tylko złamać lekko kwaśność owocu) i odrobina wody.

Pyszne Bazulu, polecam 😘

Dzisiaj zamówiłam uszczelki do autoklawu (jedna będzie w zapasie). Firma ma podane że jest wyższa temperatura i ciśnienie. Uszczelka 5mm gruba, wycięta chyba na ploterze (ma mieć wycięte dziury na śruby). Podziękowali że pomiar techniczny mają w zw-cad. Koszt łączny 110 złocisza.

17 godzin temu, mamuśka napisał(a):

Jutro na 8.00 idę do szpitala. Hyzia dostanę od leżenia 😡. Nie cierpię leżeć.

Dasz rade...trzymaj się i dużo zdrowia życzę 🤗

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Wróciłam już do domu Kochani.

Dziękuję bardzo za życzenia 😍

Puścili mnie ze szpitala warunkowo, mam siedzieć spokojnie na czterech literach i za miesiąc wrócić.

Pół godziny po zabiegu latałam już po oddziale, medycy nie mogli uwierzyć że po śpiochu tak szybko wstałam trzeźwa.

Jeszcze większe oczy robili że nie mam żadnej choroby przewlekłej i nie łykam na stałe jakiś prochów.

Ja za to zrobiłam oczy ile kobitek dużo młodszych ode mnie jest tak ciężko chorych.

Lekarz na koniec zaproponował czy nie chcę objąć stanowiska psychoterapeuty (nie mam na to papierów) bo mam jak to powiedział "zadziwiająco dobry wpływ na pacjentki".

Jutro spokojnie pojadę (jak starsza Pani) po śruby do autoklawa i uszczelki zamówione do mufki z termometrem. Trzeba wrócić do codziennego działania.

• Like 3