Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Pasztet z królika według TINKA


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#41 TINEK

TINEK

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 142 postów
  • Miejscowośćcentrum

Napisano 03 mar 2009 - 18:06

Pasztet według Tinka w wykonaniu Ani:
Dołączona grafika
Smakowity :grin:

Jestem pod wrażeniem. Zazdroszczę umiejętności tak pięknej i efektownej prezentacji wyrobów :grin: (a nie jak ja, zrobić i wywalić na talerz i podać :mellow: )
muszę się od Ciebie uczyć, obserwować i uczyć
pozdrawiam gorąco

#42 Maad

Maad

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6891 postów

Napisano 03 mar 2009 - 21:02

Powoli przyzwyczajam się do uczucia chwilowego zatrzymania oddechu i przyśpieszonego bicia serca, gdy patrzę na te arcydzieła.
Obawiam się jednak, że jednorazowy widok większej ilości takich zdjęć może zaszkodzić, o wpadnięciu w kompleksy nie wspominając :grin: :grin: :grin:

#43 andy

andy

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2991 postów
  • MiejscowośćPoraj k/Częstochowy

Napisano 03 mar 2009 - 21:49

Te Wasze pochwały są tak miłe, (palce jej się plączą na klawiaturze z wzruszenia) że ja muszę w zastępstwie napisać: " :blush: bardzo Wam dziękuję za miłe słowa! jak tylko będą okoliczności sprzyjające, to zaszczytem dla mnie będzie pokazać Wam jak to robię-Ania"

#44 Tomuś

Tomuś

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1200 postów
  • MiejscowośćRadomsko

Napisano 04 mar 2009 - 08:00

Aniu jak może mi wyjdzie :blush: coś na wzór twojego arcydzieła to jak to potem zjeść aż szkoda /pałeczki z kurczaka/

#45 mobilek

mobilek

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 68 postów
  • MiejscowośćCzęstochowa

Napisano 04 mar 2009 - 09:15

Mi aż ślinka leci zaraz ide po auto i jade Was szukać w Poraju a znajde po zapachu!!!!

#46 Aniaandy'ego

Aniaandy'ego

    Stały bywalec

  • **VIP Junior**
  • 219 postów
  • MiejscowośćPoraj k/Częstochowy

Napisano 04 mar 2009 - 17:11

jade Was szukać w Poraju a znajde po zapachu!!!!

Zapraszamy :grin:

#47 Zico

Zico

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2159 postów
  • MiejscowośćŻyrardów

Napisano 05 mar 2009 - 01:08

Ania po prostu R E W E L A C J A ty to masz kobieto talent

#48 Dafman

Dafman

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 51 postów
  • MiejscowośćJantar

Napisano 25 paź 2017 - 11:21

Może trochę odgrzeję kotleta, a raczej pasztet:) Z racji tego, że hoduję króliki to jednego postanowiłem wykorzystać do tego przepisu. Pasztet wyszedł rewelacyjny. Dziękuję autorowi za przepis.

c37e88ce9faa8566med.jpg

 

70fe91b500505719med.jpg

 

Pozdrawiam.



#49 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3309 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 10 paź 2018 - 05:47

Zastanawiam się tylko jakiej wielkości była tuszka królika w przepisie Tinka :hmm:   1, 2, 3kg? Szkoda , że nie doprecyzował.



#50 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5742 postów

Napisano 10 paź 2018 - 07:03

Zastanawiam się
Binio - Ty się nie zastanawiaj - Ty rób  :D  :thumbsup: - będzie dobrze  - ktoś kiedyś w telewizornii się wypowiadał i było tak : żeby pasztet był z królika to masy mięsnej z królika musi być minimum 15%  :facepalm:  :blush: i zupełnie zwątpiłem  :cry: 

#51 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3309 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 10 paź 2018 - 13:16

Muski już paszteta z królika robiłem ;) . Zacząłem drążyć  , bo wcześniej miałem "wyścigówki" po 1,2 kg  a teraz chcę "Jelcza"  przerobić ;) - Chciałem chociaż w przybliżeniu zachować proporcje w odniesieniu do przepisu  Tinka :)  

PS. Przez ostatnie Twoje zdjęcia  muszę tego królika dziś przerabiać  :laugh: ;) na pasztet


Użytkownik binio1111 edytował ten post 10 paź 2018 - 13:20


#52 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5936 postów

Napisano 10 paź 2018 - 13:46

żeby pasztet był z królika to masy mięsnej z królika musi być minimum 15% 

Zawsze to lepiej niż 3 % ale myślę, że powinno być chociaż 50 % żeby to był pasztet z królika a nie z wieprzowiny z dodatkiem królika.



#53 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3057 postów

Napisano 10 paź 2018 - 14:14

Przepis mojej ukochanej Babci na przepis pasztetu z królika to "pół na pół". Pół konia i pół zająca.

Smakowało, że ach!!!



#54 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5742 postów

Napisano 10 paź 2018 - 18:11

ale myślę, że powinno być chociaż 50 % żeby to był pasztet z królika a nie z wieprzowiny z dodatkiem królika.
:thumbsup: 

#55 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3309 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 10 paź 2018 - 18:42

Jak w dowcipie.Pasztet z zająca. Dodajecie jeszcze inne mięso? Tak koninę. W jakich proporcjach? No normalnie 1 do 1. Jeden zając jeden koń

#56 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5936 postów

Napisano 10 paź 2018 - 19:52

Pół na pół, jeden zając, jeden wół. :)

#57 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5742 postów

Napisano 10 paź 2018 - 19:53

Dodajecie jeszcze inne mięso?
Może nie koninę - nie ma dostępu - ale naprawdę uważam,że najlepsze pasztety są z wielu rodzajów mięs. 

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#58 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4890 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 10 paź 2018 - 21:04

Może nie koninę - nie ma dostępu - ale naprawdę uważam,że najlepsze pasztety są z wielu rodzajów mięs. 
 

 

 No tak, ale tu ma byc nie pasztet tylko pasztet z krolika  :tongue:  ;)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych