Krzysztof Formella Posted July 26, 2023 Report Share #1 Posted July 26, 2023 Witam wszystkich. Zwracam się z prośbą o radę dotyczącą wyboru soli (jodowana czy niejodowana) , którą chcę użyć do zasypania szynki wieprzowe (całej giczy). Chcę zrobić tz. Prusciotto. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20052-jak%C4%85-s%C3%B3l-u%C5%BCy%C4%87/ Share on other sites More sharing options...
Muski Posted July 26, 2023 Report Share #2 Posted July 26, 2023 (edited) 3 godziny temu, Krzysztof Formella napisał(a): Chcę zrobić tz. Prusciotto W oryginale zasypuje się morską niejodowaną do peklowania , ale czy masz warunki do Dojrzewania ?/ Zalecane peklosolą/ Nastrzyk 20% stężeniem peklosoli dokładnie przy kościach / profesjonaliści mają ok 20% odpadu😇. Powodzenia Przeczytaj proszę dokładnie o sposobie przygotowania i dojrzewaniu wyrobów całomięśniowych - również stosowanych bakteriach. Edited July 26, 2023 by Muski Quote Muskie - to ryba 🙃 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20052-jak%C4%85-s%C3%B3l-u%C5%BCy%C4%87/#findComment-847356 Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Formella Posted July 26, 2023 Author Report Share #3 Posted July 26, 2023 Bardzo dziękuję za informację. Jeżeli chodzi o warunki dojrzewalnicze, to właśnie kończę przygotowanie pomieszczenia, które będzie do tego celu przystosowane. Został jeszcze tylko montaż urządzenia chłodniczego i nawilżacza powietrza. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20052-jak%C4%85-s%C3%B3l-u%C5%BCy%C4%87/#findComment-847395 Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted July 26, 2023 Report Share #4 Posted July 26, 2023 29 minut temu, Krzysztof Formella napisał(a): pomieszczenia, które będzie do tego celu przystosowane. 😍😍😍 Quote Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20052-jak%C4%85-s%C3%B3l-u%C5%BCy%C4%87/#findComment-847399 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.