Jump to content

Recommended Posts

Brak czasu nie pozwalał i nie pozwala mi na zajęcie się stroną giełdy. Powoli realizujemy tematy aktualizacji forum oraz strony głównej, więc czas zająć się także uruchomieniem tego czasowo odstawionego na bok portalu.

Czy byliby zainteresowania prowadzeniem tej strony? Giełda miałaby służyć głównie użytkownikom naszego forum, naszej grupy na FB oraz tamtejszych grup z nami współpracujących. Od strony technicznej, wszystko jest gotowe. Wystarczy dobra reklama, rekomendacja i można ruszać.

Obsługa strony jest bardzo prosta. Gdyby ktoś był zainteresowany jej poprowadzeniem, zapraszam na PW. Fajnie byłoby, gdyby wzięło się za to kilka osób.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Po analizie przeprowadzonej przez informatyka okazało się, iż przystosowanie naszej strony giełdowej do aktualnie obowiązujących reguł to kwota zbliżona do kwoty wydanej na nowe forum. Biorąc pod uwagę, że rozkręcenie ruchu na stronie zajęłoby sporo czasu, ktoś musiałby non stop ją kontrolować, doszedłem do wniosku, iż stronę giełdową odstawiamy.

Aby jednak ułatwić Państwu wymianę i handel na forum, w porozumieniu z adminem, zakupiłem dzisiaj dwie aplikacje: Commerce  oraz Classifieds System, które wraz ze spolszczeniem (w trakcie załatwiania) zaspokoją z nawiązką te potrzeby.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Jak to działa, możecie Państwo zobaczyć tutaj: https://piwo.org/classifieds/ .

Pieniądze z transakcji nie przechodzą przez forum - rozliczenia dokonywane są bezpośrednio między kontrahentami. Możemy tam także umieszczać wszelkiego rodzaju licytacje i inne podobne tematy. Aplikacje mają olbrzymią ilość różnego rodzaju opcji. 

7 minut temu, Zico napisał(a):

nie chodzi o to jaki silnik,

To jest najważniejsze, gdyż to właśnie rzutuje na końcowe koszty. Co do przestawienia, z forum także były "potężne" kłopoty, ale jakoś to wszystko szybko i bezboleśnie sie unormowało.

Teraz, Zico napisał(a):

Maxell jak ludzie sie nie przestawia to możesz maserati postawić i będzie d... czyli jak byś nie szedł d.... z tyłu  

Czemu martwisz się na zapas, nie znając zasady działania nowej aplikacji?

Powoli nowa giełda zaczyna być widoczna na forum. czekamy tylko na spolszczenie i do boju. :D

Nie będę się wymądrzał , ale giełda to giełda i nie powinno to zaśmiecać tematów forum . Takie moje skromne zdanie , tak czy siak ogłoszenia sa zawsze na innej stronie w gazecie 😀

Paweł 603957797

A gdzie Ci będą zaśmiecać??? Przecież giełda będzie zupełnie osobnym działem na forum. Aby ją uruchomić, musisz wejść w zakładkę, a nie subforum.

Chyba dzisiaj wstałeś lewą nogą Zico. :D

Nie bardzo wiem, o co Ci chodzi. Piszesz aby nie zaśmiecać forum ogłoszeniami, że lodzie się nie przestawią itp. Napisałem, na czym to polega i czym różni się od poprzedniej giełdy.

Proszę testować nową giełdę ogłoszeniową na stronie głównej. Pozostało do zrobienia jeszcze kilka drobnych ustawień, ale już wszystko działa. Zapraszam.

Jeszcze raz napisze, byście testowali giełdę.Wasza opinia jest niezbędna do tego, co jeszcze powinniśmy tam zmienić.

Giełda przetestowana, wszystko chodzi jak powinno. Jest jeszcze kilka drobnych poprawek, ale te będziemy realizowali w trakcie. Usuwam dzisiaj moje testowe ogłoszenia i już można dodawać swoje normalne. Rozpoczynamy działania naszej forowej giełdy.

Dzielcie się swoimi uwagami i spostrzeżeniami.

Mam kilka wskazówek:

• w ramce cena, wystarczy wpisać 0 , a otrzymamy opcję cena do ustalenia (zresztą tam małym druczkiem to jest napisane),
  • pracujemy nad tym, aby Kupujący i szukający nie musieli wklejać zdjęć, gdyż jest to w tej formie nielogiczne. Przy kupni lub poszukiwaniu, proszę na razie wklejać jakieś zdjęcia poglądowe związane z tematem kupna lub poszukiwania,
  • w opcjach Kupię oraz Poszukuję, dodano Portfel, w którym można wpisywać zakres kwot jakie posiadacie do dyspozycji w przypadku tego konkretnego ogłoszenia,
  • o ile pamiętam, można dodawać do 10 zdjęć, ale to jeszcze sprawdzę.

To na początek tyle. O zmianach i nowościach będę na bieżąco informował

W dniu 5.08.2023 o 14:17, Zico napisał(a):

nie zrozumiałeś, jestem za przeniesieniem wszystkich ogłoszeń na giełdę. 

To już musi zrobić autor.