fantomek Posted November 8, 2023 Report Share #1 Posted November 8, 2023 Czy ktoś podpowie jakie temperatury w środku trzeba do chować przy pieczeniu dziczyzny głównie chodzi o udziec sarny z kością. Względnie ile czasu piec 1kg i w jakiej temperaturze aby nie przesuszyc Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20293-temperatury-w-%C5%9Brodku-dla-dziczyzny/ Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted November 8, 2023 Report Share #2 Posted November 8, 2023 1 godzinę temu, fantomek napisał(a): Czy ktoś podpowie jakie temperatury w środku trzeba do chować przy pieczeniu dziczyzny głównie chodzi o udziec sarny z kością. Względnie ile czasu piec 1kg i w jakiej temperaturze aby nie przesuszyc 1. Większość konsumentów uważa, że mięso pieczone jest smaczne, gdy jest doprawione do smaku, kruche ( widoczne rozwarstwiające się włókna mięśniowe ) i "odchodzące od kości". 2. Proponuję nie robić obróbki termicznej na czas ( moim zdaniem bardzo nieodpowiedni wskaźnik ). Lepiej zastosować parametry podane wyżej 3. Pieczenie w niskich temperaturach < 130 C z udziałem pary wodnej w piekarniku. Quote https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20293-temperatury-w-%C5%9Brodku-dla-dziczyzny/#findComment-875932 Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted November 9, 2023 Report Share #3 Posted November 9, 2023 Może komuś się przydadzą,temperatury zalecane wg.termometru MEATER Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20293-temperatury-w-%C5%9Brodku-dla-dziczyzny/#findComment-876252 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.