Jump to content

Temperatury w środku dla dziczyzny


fantomek

Recommended Posts

1 godzinę temu, fantomek napisał(a):

Czy ktoś podpowie jakie temperatury w środku trzeba do chować przy pieczeniu dziczyzny głównie chodzi o udziec sarny z kością. Względnie ile czasu piec 1kg i w jakiej temperaturze aby nie przesuszyc 

1. Większość konsumentów uważa, że mięso pieczone jest smaczne, gdy jest doprawione do smaku, kruche ( widoczne rozwarstwiające się włókna mięśniowe ) i "odchodzące od kości".  

2. Proponuję nie robić obróbki termicznej na czas ( moim zdaniem bardzo nieodpowiedni wskaźnik ). Lepiej zastosować  parametry podane wyżej

3. Pieczenie w niskich temperaturach < 130 C z udziałem pary wodnej w piekarniku.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.