Jump to content

Recommended Posts

1 godzinę temu, fantomek napisał(a):

Czy ktoś podpowie jakie temperatury w środku trzeba do chować przy pieczeniu dziczyzny głównie chodzi o udziec sarny z kością. Względnie ile czasu piec 1kg i w jakiej temperaturze aby nie przesuszyc 

1. Większość konsumentów uważa, że mięso pieczone jest smaczne, gdy jest doprawione do smaku, kruche ( widoczne rozwarstwiające się włókna mięśniowe ) i "odchodzące od kości".  

2. Proponuję nie robić obróbki termicznej na czas ( moim zdaniem bardzo nieodpowiedni wskaźnik ). Lepiej zastosować  parametry podane wyżej

3. Pieczenie w niskich temperaturach < 130 C z udziałem pary wodnej w piekarniku.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.