Jump to content

Recommended Posts

Wyjątkowo, z uwagi na ograniczenia dostępu do zbiorów receptur branżowych, udostępniam ten zbiór przepisów wewnętrznych nr 21, w formacie pdf, do pobrania:

Przepisy wewnetrzne nr 21_light_OCR-skompresowany (1).pdf

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Niech będzie. Od kilku lat plik jest dostępny na naszej grupie. Mam nadzieję, że zostanie wykorzystany wyłącznie na potrzeby własne, gdyż z tą myślą plik udostępniłem.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

1 godzinę temu, piksiak napisał(a):

Wrzuciłeś bez znaków wodnych :( Tak ma być?

To jest najmniejszy kłopot. Usunięcie znaku wodnego to dwa kliki w programie do OCR i usuwa je wszystkie .

Muskie - to ryba 🙃

3 minuty temu, Muski napisał(a):

To jest najmniejszy kłopot. Usunięcie znaku wodnego to dwa kliki w programie do OCR i usuwa je wszystkie .

Czyli Maxell bez sensu wprowadza ten znak do plików bo nie ma problemu aby je usunąć?

Pokaż mi który OCR usunie ten znak i nowy PDF będzie taki sam tylko bez znaku w przypadku tekstu pisanego na maszynie i w takiej kiepskiej jakości?

Piksiak

Zastanawiam się, jaki sens ma kontynuacja tego tematu.

Nie o to chodzi. Mam na myśli niepotrzebne rozpoczęcie sprawy dotyczącej usuwania znaków.

Szanowni

Maxell wrzucił skany tekstów źródłowych (publikacja z 1991r dotycząca wymagań z roku 1964 dla przemysłu mięsnego ) z przed niemalże 69lat.

Wg mnie nie jest to dokumentacja tajna, ani zastrzeżona, ani autorstwa Maxella. Dlatego też nanoszenie znaków wodnych jest nieuzasadnione (znak wodny jako świadectwo autorskie i zastrzegające dalsze nieuprawnione wykorzystanie) - przypuszczam że Maxell miał tego świadomość.

Spodziewałem się bardzie dyskusji na temat zawartości tekstu i wiedzy merytorycznej, a nie o tym czy jest czy też nie ma znaku wodnego, albo jak go usunąć.

Takie tam spostrzeżenia nowicjusza.

Uszanowania.

• Upvote 1
19 minut temu, waldi100 napisał(a):

Wg mnie nie jest to dokumentacja tajna, ani zastrzeżona, ani autorstwa Maxella.

To pobierz sobie tę tokumentację z innego źródła. :devil:

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

1 minutę temu, EAnna napisał(a):

To pobierz sobie tę dokumentację z innego źródła. :devil:

Aniu, przecież lepiej powymądrzać się 😁

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

30 minut temu, waldi100 napisał(a):

Dlatego też nanoszenie znaków wodnych jest nieuzasadnione (znak wodny jako świadectwo autorskie i zastrzegające dalsze nieuprawnione wykorzystanie) - przypuszczam że Maxell miał tego świadomość.

Kolego, wyrzuć "parę groszy" na materiały, postaraj się je uzyskać/odnaleźć, poświęć trochę czasu aby je poskanować  i wstaw bez zabezpieczeń w internet aby wszyscy mieli podane na tacy. Zarówno Ci co chcą tylko dla siebie, jak i Ci którzy na tym chętnie zarobią będą Ci bardzo wdzięczni 😉

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej

Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Wróbel, szkoda tłumaczyć ponieważ to wszystko waldi100 zna na pamięć... w końcu jest na forum 9 lat..... jak widać limit wielu zabolał i zmusił do pisania, czyli koniec z braniem, teraz pora na dawanie.

• Upvote 1

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

12 minut temu, MariuszB napisał(a):

limit wielu zabolał i zmusił do pisania, czyli koniec z braniem, teraz pora na dawanie.

Roszczeniowość osób, które korzystały z forum nic z siebie nie dając jest załamująca.

31 minut temu, waldi100 napisał(a):

Miło poczytać......dalej proszę.

I tupet w dodatku :facepalm:

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Nie mam pojęcie o jakim limicie piszecie.

Fakt że najczęściej na forum byłem jako gość, po prostu nie logowałem się.

Zmieniło się o tyle że teraz jestem na emeryturze i mam więcej czasu, również na forum.

Zaskoczony jestem zajadłością Waszych wypowiedzi.

Czyżbym kogoś obraził ?

13 minut temu, EAnna napisał(a):

Roszczeniowość osób, które korzystały z forum nic z siebie nie dając jest załamująca.

Dla mnie jest zaskakująca.

Powiem Wam, że jak czytam to co zaczęli pisać użytkownicy z rejestracją sprzed lat a post nr.1, to jestem za tym aby blokada była od 100postów. A kilku nałożył bym dodatkowe obostrzenia

M.Rej

Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

9 minut temu, waldi100 napisał(a):

Zmieniło się o tyle że teraz jestem na emeryturze i mam więcej czasu, również na forum.

Jak to miło że kilka dni temu dostałeś emeryturę i od razu pomyślałeś o nas :facepalm:

No to czytaj, forum jest pełne wspaniałych przepisów, nie tylko branżowych👍

M.Rej

3 minuty temu, waldi100 napisał(a):

Czy ktoś czuje się obrażony?

A co tu się obrażać na tych którzy chcą cię dym...ć

W końcu takie czasy że to normalne i powszechne.

M.Rej

Wróbel75 puki co mnie obrażasz.

Inwektywy - to Twój styl  - " W końcu takie czasy że to normalne i powszechne.", natomiast wg mojej oceny, nie jest to najlepszy sposób na prowadzenie dyskursu obojętnie na jaki temat.

Nie jestem zdziwiony, chodziliśmy do innych szkół.

9 minut temu, waldi100 napisał(a):

Inwektywy - to Twój styl 

Rozgryzłeś mnie 👍

10 minut temu, waldi100 napisał(a):

Nie jestem zdziwiony, chodziliśmy do innych szkół.

Pierwszy raz się z Tobą zgodzę

M.Rej