Jump to content
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Kalendarz WB 2024 - rozpoczynamy projektowanie

Recommended Posts

A to jet zdjęcie Kolegi Bogumiła Sztuczki, które wysłałem celem umieszczenia na główce kalendarza:

dokalendarza2.thumb.png.80735c6b1dce73e73c751b6fe8f88c8a.png

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

W dniu 28.11.2023 o 13:05, bilu72 napisał(a):

ad46dc7a9f336a1a0ca460823f6fb34a.jpg

Powyższy kod wygenerowany przez bilu72. Tak się wyświetla łącze przy użyciu aparatu fotograficznego  na zwykłym smartfonie samsunga.

Screenshot_20231205_220736_Camera.thumb.jpg.e504892b932496e79dfe39a85fb73821.jpgScreenshot_20231205_221013_Camera.thumb.jpg.9741317bbb6fd9ae4400fd282e6bbaa5.jpg

Edited by Grzewlod

:D Co to jest kod QR doskonale wiem. Często używam go na różnych dokumentach. Nawet chyba jestem zarejestrowany na stronie tym się zajmującej.

Teraz jednak pracujemy nad wizualizacją kalendarza i sprawa kodu nie jest taka istotna.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Pierwsza główka o wiele ładniejsza i zróżnicowana,natomiast dodatki zbyt agresywne dla oka.Lecie można by wkomponować w pierwsze zero,usunąć zbędne  kreski i logo  zmienić na bezbarwnym  tle.

Mnie też sie bardziej podoba zdjęcie z pierwszego wariantu .

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

11 godzin temu, karolszymczak napisał(a):

Gdzie brakuje roku?Jest na kartkach miesięcznych na górze.

Rok powinien być na kalendarzu a nie kratkach o tym  już wspominałem

.To że jest jubileuszowy to ok Ale  nie kosztem kalendarza.

Edited by bilu72
  • Like 1

:Przecież na kalendarzu jest rok 2024.

9 godzin temu, bilu72 napisał(a):

A fotka jest pobrana z tej strony? https://www.zyla.radom.pl/oferta/wedliny-wedzone/ 

Czego Wy szukacie? :D To są zdjęcia wykupione z płatnych banków zdjęć i używane na związanej z tym licencji. Akurat licencja tego pochodzi z zasobów wydawnictwa. Ja także, na potrzeby strony głównej i giełdy, kilka lat temu wykupiłem chyba 6 pakietów zdjęć w Depositphotos, z możliwością rozpowszechniania. Mam w bazie zdjęć WB ok. 600 bardzo dobrej jakości zdjęć, które mogę używać np. w przypadku ozdobienia kalendarzy, artykułów na forum lub stronie itp.

Uprzedzając następne zapytanie informuję, że zdjęcie zamieszczone w główce ostatniej wersji kalendarza WB jest autorstwa Pana Bogumiła Sztuczki, na użycie którego mam pisemną zgodę autora ba, nawet przysłał mi do wykorzystania całą serię swoich zdjęć, które na pewno znajdą się na forum.

Dla mnie druga wersja kalendarza jest OK, podniósłbym tylko napisy rocznicowe lekko wyżej, zbyt mi się zlewają.

Rafał (ryszpak)

rakrzes@poczta.onet.pl

Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją...

Iure et gladio

Wprawdzie nie kupuję kalendarza - ale w informacjach ,  czy konieczny jest zwrot " odbędzie się"  ?  Czy nie byłoby czytelniej np Co , gdzie i data 

Muskie - to ryba 🙃

W drugiej wersji litery, a w szczególności cyfry - zlewają się i wzajemnie zagłuszają z kolorami zdjęcia.

Napis powinien być nieco podniesiony, przynajmniej powyżej tego jasnego elementu na dole zdjecia po prawej.

Cyfry "2004-20024" ładnie wyeksponują się na szarym ostrzu noża, czyli nieco wyżej :D

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Tam właśnie im napisałem. Chodziło mi o to, by nie zmieniać koloru czcionki, ale aby napis był widoczny.