Grzewlod Posted January 4, 2024 Report Share #76 Posted January 4, 2024 3 minuty temu, szrekPL napisał(a): to zielone to czosnek niedźwiedzi Tego czosnku możesz "łopatami dodawać" i smak w kiełbasie będzie wyprany. Czosnek niedźwiedzi podkręca bardziej wygląd niż smak. Natomiast pesto jest wyśmienite😋. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891448 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 4, 2024 Author Report Share #77 Posted January 4, 2024 13 minut temu, Grzewlod napisał(a): Tego czosnku możesz "łopatami dodawać" i smak w kiełbasie będzie wyprany. Czosnek niedźwiedzi podkręca bardziej wygląd niż smak. Natomiast pesto jest wyśmienite😋. Znam ,znam czasami używam do salcesonu/kiełbasy właśnie na wygląd bo dodaję zwykły na smak ale znajomi którzy konsumują są zachwyceni smakiem tego niedźwiedzia 😁😁i nie ma bata żeby któreś tam nie wyczuło jakiegoś głębszego wyrazistego cholera wie czego😁😁 1 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891451 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted January 5, 2024 Report Share #78 Posted January 5, 2024 17 godzin temu, szrekPL napisał(a): To jego popisowy wyrób w różnych wariantach od kiełbasy po konserwę pieczeń itd...Nazywa się Drwal a to zielone to czosnek niedźwiedzi😁 Gościu nawet robi gotową przyprawę do tej kiełbasy, ciekawe jak to smakuje z tym czosnkiem niedźwiedzim. Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891613 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 5, 2024 Author Report Share #79 Posted January 5, 2024 Z dodatkiem tegoż czosnku robiłem kilkukrotnie, na początku euforia bo coś innego i szybki kubeł zimnej wody... W smaku średnio a nawet mało wyczuwalny, natomiast sprawdza się wizualnie. Koleś w którymś filmiku podaje skład przypraw więc może kiedyś zrobię na próbę. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891619 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 5, 2024 Author Report Share #80 Posted January 5, 2024 12 minut temu, BazylWidzew napisał(a): Gościu nawet robi gotową przyprawę do tej kiełbasy, ciekawe jak to smakuje z tym czosnkiem niedźwiedzim. Jest nawet twarzą firmy Jelux 😋😃 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891623 Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted January 5, 2024 Report Share #81 Posted January 5, 2024 (edited) 11 minut temu, szrekPL napisał(a): Koleś w którymś filmiku podaje skład przypraw Tak widziałem, pieprz 2g, czosnek 3g, niedźwiedzi 3g 11 minut temu, szrekPL napisał(a): Z dodatkiem tegoż czosnku robiłem kilkukrotnie, na początku euforia bo coś innego i szybki kubeł zimnej wody... W smaku średnio a nawet mało wyczuwalny To może zamiast 3g jak podaje dać 5-6g Edited January 5, 2024 by BazylWidzew Quote TYLKO WIDZEW RTS !!! Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891628 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 5, 2024 Author Report Share #82 Posted January 5, 2024 1 minutę temu, BazylWidzew napisał(a): To może zamiast 3g jak podaje dać 5-6g Dałem 4g i efekt mizerny, to jest bardzo leciutkie tak jak majeranek więc 3g to już jest sporo A 4g robi z kiełbasy coś w stylu kamuflarzu wojskowego,, moro,, i wg mnie średnio wygląda, lepiej dołożyć zwykłego A tego tylko na wygląd..takie mam zdanie i tak też robię. 😍 2 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891630 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 5, 2024 Author Report Share #83 Posted January 5, 2024 Żeby nie było że odradzam, spróbuj sam, robię salcesonik w osłonce fi45 z dodatkiem tego czosnku i wygląda bardzo ładnie, u nas nazywa się to,, Salcesonik Puławski,, ☺️ Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-891632 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 6, 2024 Author Report Share #84 Posted January 6, 2024 W dniu 4.01.2024 o 17:44, Grzewlod napisał(a): CASO DRYAGED MASTER 63 lodówka do sezonowania wysokiej jakości komora do dojrzewania z technologią kompresorową izolacja cieplna wilgotność wewnętrzną można ustawić w zakresie 50-85% filtr z węglem aktywnym i wentylator zapewniają czyste powietrze i równomierną temperaturę 2°-14°C. wyjmowany zbiornik na wodę z monitorowaniem zatrzymania wody kratki i haczyki ze stali nierdzewnej bardzo cichy w tym filtr do wody pojemność przestrzeni 63L szafka DryAge firmy Caso służy nie tylko do dojrzewania mięsa, ale może być również używana do suszenia wędlin na powietrzu, a nawet do dojrzewania sera. wymiary wewnętrzne: 31 x 48 x 37 cm (SxWxG) Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892044 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 6, 2024 Author Report Share #85 Posted January 6, 2024 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892045 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted January 6, 2024 Report Share #86 Posted January 6, 2024 8 minut temu, szrekPL napisał(a): wymiary wewnętrzne: 31 x 48 x 37 cm (SxWxG) Jak dla mnie to za mała komora. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892049 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 6, 2024 Author Report Share #87 Posted January 6, 2024 Większe są już drogie i to znacznie Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892051 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 6, 2024 Author Report Share #88 Posted January 6, 2024 image;s=1000x700.webp Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892052 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 6, 2024 Author Report Share #89 Posted January 6, 2024 6 minut temu, Grzewlod napisał(a): Jak dla mnie to za mała komora. Jestem zupełnie zielony w temacie takich zabawek, produkcja raczej dla domu 5szt dorosłych Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892054 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted January 6, 2024 Report Share #90 Posted January 6, 2024 Komora od 200l w górę. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892058 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 6, 2024 Author Report Share #91 Posted January 6, 2024 Teraz, Grzewlod napisał(a): Komora od 200l w górę. A mógłbyś coś polecić ? czy szukać w gotowcach których ceny są kosmiczne czy np jak już wspominałem jakaś przeróbka chłodziarki do wina ? Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892059 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted January 6, 2024 Report Share #92 Posted January 6, 2024 1 minutę temu, szrekPL napisał(a): wspominałem jakaś przeróbka chłodziarki do wina ? Tak będzie taniej. Wiele osób kupuje używki okazyjnie. Jedni przerabiają chłodziarki typu witryna inni chlodziarki do win itd. Każda chłodziarka jest inna i trzeba do przeróbki podejść indywidualnie. Trudno jest coś polecić ponieważ to zależy jaka chłodziarka w danym momencie okazyjnie jest do kupienia. Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892063 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 6, 2024 Author Report Share #93 Posted January 6, 2024 1 minutę temu, Grzewlod napisał(a): Tak będzie taniej. Wiele osób kupuje używki okazyjnie. Jedni przerabiają chłodziarki typu witryna inni chlodziarki do win itd. Każda chłodziarka jest inna i trzeba do przeróbki podejść indywidualnie. Trudno jest coś polecić ponieważ to zależy jaka chłodziarka w danym momencie okazyjnie jest do kupienia. Okej to i tak duża dawka wiedzy jak dla mnie, póki co skoncentruje się na wędzonym a o dojrzewaniu zostanę w strefie marzeń ale do realizacji😁 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892064 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted January 6, 2024 Report Share #94 Posted January 6, 2024 (edited) Ponoć przerabiają chłodziarki z systemem No Frost niby wtedy nie ma problemu z wykraplaniem wody na ściankach. Ja dziś jakbym miał kupić coś do przeróbki to pewnie bym zaryzykował i kupiłbym NF pomimo tego, że nie mam wiedzy jak się taki sprzęt będzie sprawdzał jako dojrzewalnia. Edited January 6, 2024 by Grzewlod Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892065 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 6, 2024 Author Report Share #95 Posted January 6, 2024 (edited) Mam no frosta i jak zostawię coś na wierzchu bez przykrycia to wysusza elegancko, mało tego mam drugiego też dużego i wrzuciłem do niego ostatnio kabanosy,są na zdjęciu moich dzieł, ogólnie zostawiam w nim często kiełbasy do wyschnięcia no ale są uprzednio uwędzone i podpieczone Edited January 6, 2024 by szrekPL Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892067 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted January 6, 2024 Report Share #96 Posted January 6, 2024 (edited) 3 minuty temu, szrekPL napisał(a): Mam no frosta Dziś każdy ma i wie jak się zachowuje dojrzewalnia to nie "lodówka". Edited January 6, 2024 by Grzewlod Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892068 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 6, 2024 Author Report Share #97 Posted January 6, 2024 1 minutę temu, Grzewlod napisał(a): Dziś każdy ma i wie jak się zachowuje dojrzewalnia to nie "lodówka". No właśnie Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892069 Share on other sites More sharing options...
szrekPL Posted January 6, 2024 Author Report Share #98 Posted January 6, 2024 Dłuuuga droga jeszcze mnie czeka...ale dam rade , może nie dziś i nie jutro ale dam 😁 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892070 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted January 6, 2024 Report Share #99 Posted January 6, 2024 Teraz, szrekPL napisał(a): ale dam rade Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892072 Share on other sites More sharing options...
Grzewlod Posted January 7, 2024 Report Share #100 Posted January 7, 2024 https://restoquality.pl/pl/p/Szafa-do-sezonowania-Klima-Meat-SYSTEM-ZERNIKE-KMS700PV/1081 Quote Link to comment https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/20467-szrekowa-zadyma/page/4/#findComment-892131 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.