Jump to content

Recommended Posts

Godzinę temu, szrekPL napisał(a):

...rzutem na taśmę zrobiłem jeszcze szyneczkę prasowaną...

 Brawo. Bardzo ładny przekrój.

  • Like 1
Posted (edited)

Dzisiaj zrobiłem kiełbaską wiejską z przepisu jacekw21 w wersji ,,digital" oryginał wędzony w wędzarni tradycyjnej , opalanej drewnem moja w elektryku. Problemem jak się wydawało będzie dość wysoka temp w początkowej fazie 100°-120°C ,( ja ustawiłem na 100°C )z powodu alarmu który mam zamontowany w wędzarni i ustawionego powyżej 100°C . Kiełbaska bardzo smaczna i bardzo łatwa do zrobienia na szybko bez osadzania itd...zdjęcia robiłem co około 30min . Podaję oczywiście przepis, bardzo dziękuję autorowi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-5844277960323841571.jpg

7998305544453034019.jpg

-4105431969508437411.jpg

-3866382935784769891.jpg

7543899800555651556.jpg

6690606963476615034.jpg

-4493625595135082793.jpg

1299486740202219258.jpg

Edited by szrekPL
  • Upvote 1
30 minut temu, tytan58 napisał(a):

stan jelita

Skórka w mojej kiełbasie jest cienka, twarda raczej nie jest ale nie jest i miękka ,nie ma możliwości obrania ale w sumie to i nie liczyłem na to, je się ją bardzo przyjemnie , nie jest gumowata.☺️

Posted (edited)

Dzisiaj kolejna kiełbasa tym razem Szynkowa wg. Kostka chociaż jak sam autor napisał jest ona wg Jacka. W sumie jest wg PW 16 z małą modyfikacją ale myślę że na +. Wyszła bardzo dobra, wchdzi na stałe w repertuar.:)

-401751606230531575.jpg

Edited by szrekPL
  • Like 3
  • Upvote 1
Posted (edited)
53 minuty temu, gruby7074 napisał(a):

Próbowałeś w "barankach" robić

Następne będą ,przymierzam się już od dłuższego czasu, tylko się zastanawiam który kaliber , 22-24 czy 24-26. Chętnie przyjmę wszelakie porady.

Osobiście kuszą mnie kabanosowe 22-24.:D

Edited by szrekPL
28 minut temu, gruby7074 napisał(a):

kabanosy nadziewam przeważnie w kal 24-26

Też robię ale na mniejszym kalibrze 22-24, pęczek i sprytne palce (małżonki) na pasku są super, próbowałem też tubowanych również świetne ale znacznie podnoszą koszt

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.